Екоинспекцията влезе на проверка в ТЕЦ "Република" след като граждани

...
Екоинспекцията влезе на проверка в ТЕЦ "Република" след като граждани
Коментари Харесай

РИОСВ проверява ТЕЦ „Република“ след сигнали за обгазяване

Екоинспекцията влезе на инспекция в Топлоелектрическа централа "Република " откакто жители подадоха сигнал за необикновен дим от централата, оповестява БТВ.

По думите на двама от тях в понеделник пушела цялата постройка, освен от комините, и пушекът бил мрачен. Звъняли са на "зелените телефони ", само че не вдигали. Оказва се обаче, че в Регионална инспекция за опазване на околната среда сигнали въпреки всичко са постъпили.

Министерство на околната среда и водите: В Топлоелектрическа централа "Бобов дол " не са получавани боклуци от Италия

От "Република " удостоверяват - проблем е имало, само че във вторник и единствено за няколкою часа. Наложило се е главният парогенератор да бъде спрян поради повреда. Повлияли са и други фактори, настояват от управлението.

"Един от тях е атмосферното налягане, другият е вятърът, третият е това, че оборудванията са били настроени за работа по едно и също време на двата парогенератора, пък внезапно остава единият. Не може да се каже нездравословни субстанции. Емисиите са едни, това, което излиза като артикул от изгарянето на въглищата - димни газове, фини прахови частици ", изяснява Любомир Спасов.

От РОСВ разясняват, че ще създадат контролна инспекция след издадените наставления.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР