Екоинспекцията в Хасково издаде 3 наказателни постановления за неизпълнение на

...
Екоинспекцията в Хасково издаде 3 наказателни постановления за неизпълнение на
Коментари Харесай

Екосанкции валят за частни лица и фирми в Хасковско 

Екоинспекцията в Хасково издаде 3 наказателни постановления за несъблюдение на дадени наставления на Топлоелектрическа централа „ Марица- 3 “ в Димитровград за 4000 лева, на Топлоелектрическа централа „ Хасково “ за 2 500 лева и на физическо лице от Хасково за 5000 лева На димитровградската централа е формиран и акт за неподдържане на нужното качество на заустваните води в сходство с изискванията на Комплексното позволение.

С 2 000 лева е санкционирано физическо лице, също от Хасково за изгаряне на боклуци. Наказателно разпореждане за 500 лева е издадено на Винарска маза в землището на харманлийското село Коларово за реализиране на активност без признати по открития ред пречиствателни уреди.

През декември инспекцията е направила 69 инспекции на 62 обекта. Дадени са 24 наставления за премахване на установени нарушавания. Съставени са 5 акта, наложени са 2 наказания и са издадени 8 наказателни постановления на обща стойност 16 400 лева Събраната сума от наказателни постановления, в това число за предходни интервали е 1500 лева, оповестиха от РИОСВ- Хасково.

Димитровградчанин е санкциониран, тъй като не е записал сив папагал в открития 14-дневен период след придобиването му. Актове за реализация на капиталови оферти без извършена процедура по оценка за съгласуемост са формирани на компания от Свиленград и на физическо лице от София.

Месопреработвателно дружество в Хасково също е със глоба за изпускане на отпадни води, които не дават отговор на самостоятелните емисионни ограничавания от Разрешителните за заустване.

През декември на „ Зеления “ телефон са постъпили 11 сигнала. В резултат на осъществения надзор е почистено нерегламентирано бунище в околност „ Казала “ край с.Брягово нечисти сектори от автомагистрала „ Марица “.

През месеца специалистите на екоинспекцията са действали 107 мнения за оценка на съвместимостта на проекти, стратегии и планове, и капиталови оферти по отношение на осъществяване на процедури по Закона за биологичното многообразие.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР