Еко проектът е финансиран по програмата Ти и Lidl за

...
Еко проектът е финансиран по програмата Ти и Lidl за
Коментари Харесай

Атрактивна метална конструкция стимулира рециклирането в Сливен

Еко планът е финансиран по програмата „ Ти и Lidl за по-добър живот “
Нестандартна железна структура за разделно събиране на пластмасови бутилки беше конфигурирана в градската градина на град Сливен. Атрактивното оборудване във форма на вълк има за цел да увеличи интереса на жителите към запазване на околната среда и да ги подтиква да рециклират.  Това е първата от поредицата железни фигури на животни за събиране на пластмаса, които следва да бъдат инсталирани в границите на плана „ Сливен рециклира “. Той се осъществя от съдружие „ Юнайтед Фючър “ - един от финалистите в петото издание на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България - „ Ти и Lidl за по-добър живот “.

„ Нашата цел е да разраснем мрежата от семейства, които рециклират регулярно. Повишавайки интереса на жителите по тази тематика, считаме че локалните управляващи също ще извърнат по-голямо внимание на сегашния проблем с неналичието на други възможности за дейно разделно събиране на боклуци. Стремежът ни е да създадем разделното събиране на боклуци известна и всеобща интензивност “, показа Красимир Дончев, основател и член на Управителния съвет на съдружие „ Юнайтед фючър “.
-->
Всяка от металните структури по плана има потенциала да събира сред 5-20 кг. пластмасови бутилки, съгласно това дали те са смачкани или не. До края на месец юли се чака да бъдат основани още две сходни съоръжения с формата на животни. Предвидено e, всички уреди да бъдат сложени на основни градски местоположения, с цел да доближат до допустимо най-вече поданици, а ексцентричните им форми целят да привлекат към идеята освен възрастни, само че и да ангажират с тематиката младежи и деца.

Освен построяването на структурите, от ноември досега към този момент са извършени и четири огромни акции за разделно събиране на пластмаса в границите на плана. Благодарение на тези акции, локалната общественост съумява да събере 902 кг., което в размер се равнява на 6 огромни буса със смачкана и сортирана пластмаса.

„ Сливен рециклира “ е част от утвърдените планове в област „ Околна среда “ в юбилейното пето издание на самодейността “Ти и Lidl за по-добър живот ”, извършено през 2022 година За пет години (2017-2022) Лидл България е подкрепила през програмата 119 цивилен хрумвания в 58 обитаеми места в цялата страна с общ фонд от 915 000 лева, които са оказали влияние върху живота на над половин милион българи. Инициативата се осъществя в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР