Екипите на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) активно работят по подготовката

...
Екипите на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) активно работят по подготовката
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор е с готовност да посрещне есенно-зимния сезон

Екипите на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) интензивно работят по подготовката на оборудванията на сдружението за безаварийна работа през есенно-зимния сезон, оповестиха от сдружението. Традиционната инспекция на Министерството на енергетиката в обекти на ЕСО за готовността за посрещане на студените дни е открила направените вложения, които ще подсигуряват сигурността на електроенергийната система през идните месеци.
 
Извършва се реорганизация и рехабилитация на подстанциите със редовно значение 400/220/110kV " Марица изток " и 220/110kV " Карнобат ". Приключва подмяната на проводника на електропровод 110kV " Илинден ", което ще увеличи сигурността на зареждане на потребителите в Югозападна България, показаха от ЕСО.
 
В края на септември са завършили ремонтните действия в подстанции " София Юг ", " Кресна ", " Якоруда ", " Плевен 1 и 2 ", както и в подстанции " Образцов чифлик ", " Добрич ", " Балчик ", " Шумен 1 " и " Шумен Запад ", " Пампорово ".
 
През 2018 година са траяли вложенията в нови уреди с построяването на нова линия 110kV сред п/ст " Траяна " и п/ст " Стара Загора ", както и рехабилитация на въздушна линия 220kV " Камчия ". Успешно е приключен ремонтът и реконструкцията на въздушни линии 110kV " Граничар " и " Бохот ".
 
Извършена е профилактика на 217 подстанции . Направен е повторен обход на общо 18 500 км електропроводи високо напрежение. Прочистени са просеки на територия от над 6200 декара. Подменени са 250 км мълниезащитни въжета, инсталирани са 245 щъркобрани. Осигурени са високопроходима техника и коли, допълниха от ЕСО.-->
 
Продължават дейностите за създаване на инфраструктура за телекомуникационна съгласуваност с обекти, които ще се ръководят отдалечено. В развой на създаване са четири опорни пункта за въвеждане на автоматизираното ръководство на подстанциите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР