Екипи на ВМА проведоха тактико-специално занятие с цел проверка на

...
Екипи на ВМА проведоха тактико-специално занятие с цел проверка на
Коментари Харесай

​Екипи на ВМА тренираха за бедствие с много пострадали и заплаха от епидемия

Екипи на ВМА организираха тактико-специално занимание за инспекция на готовността и повишение на сглобеността на диагностично-лечебните модули на Военномедицинския отряд за бързо реагиране, Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена и Служба „ Транспортно обезпечаване ” за деяние при пораждане на бедствия и спешни обстановки с огромен брой потърпевши и заплаха от насърчаване на неподходяща епидемиологична конюнктура.

София
 © фотоси: ВМА
В преодоляването на „ епидемията ” се включиха експертите от екипа по превантивна медицина, които демонстрираха дейности в хипотетична обстановка при засягане на популацията от бактериологично или химично замърсяване на водата.

Подобно обучение, само че при зимни условия, екипите на ВМА разиграха и през март 2018 година – по време на Командирския общ брой на началника на Академията бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Военномедицинска академия е лечебно заведение от национално значение с подразделенията си в страната и с метода си на организация на работа. Болницата разполага с проекти за деяние при разнообразни обстановки, прилагайки опита на военните медици – бърза реакция, подвижност и работа по международни стандарти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР