Екипи на Спешна помощ и полицията бяха изпратени за зелен

...
Екипи на Спешна помощ и полицията бяха изпратени за зелен
Коментари Харесай

112 получи сигнал за тежка катастрофа с жертва край Пасарел, оказа се фалшиво обаждане

Екипи на Спешна помощ и полицията бяха изпратени за зелен хайвер. Случката се разиграла в четвъртък, откакто на телефон 112 е получено позвъняване за тежка злополука.
Диспечерите на ЦСМП - София поели сигнала за самокатастрофирал автомобил, извърнат по таван преди табелата за Пасарел. Съобщено е, че в него имало две деца и двама възрастни.
"В координационната централа адресът постъпва в 15:31 часа. В рамките на час за същото пътно-транспортно произшествие получаваме общо 8 сигнала. В единия от тях се споделя, че обаждащият се следи от разстояние и допуска, че в колата са 3-4 души. Съобщава, че има и умрял. При идващото позвъняване се твърди "има още потърпевши хора ", споделя представителят на Спешна помощ Катя Сунгурларска.
Любопитното е, че номерът, от който са постъпили сигналите не е на български оператор, а е от чужбина.
Още в първата мината от централата на Спешна помощ потегля кола за спешна помощ. Междувременно диспечерите отклоняват и втори екип, който е реанимационен.
"Той се пренасочва към злополуката, макар че е бил изпратен при пациент, за който се допуска, че е с белодробна тромбемболия, което е животозастрашаващо положение ", изяснява Сунгарска.
Според данните от джипиесите незабавните коли са вдигнали до 140 км/ч на Цариградско шосе. Когато екипите стигат до Панчарево виждат, че полицейски коли са отделил и придвижването, с цел да обезпечат кулоар. Така с изключение на двете коли за спешна помощ и няколко патрулки били ангажирани с злополуката.
Екипите стигнали чак до стената на язовира, само че нямало и диря от случай. Докато колите за спешна помощ обикаляли, диспечерите пробвали да се свържат с телефонния номер, от който били постъпили позвъняванията. Той обаче към този момент бил изключен.
За този подправен сигнал медици изгубили повече от час и половина.
"През това време имахме позвънявания за инфаркти, инсулти, потърпевши деца, същински произшествия. Невероятно безконтролно е, тъй като някой можеше да изгуби живота си ", безапелационна Сунгарска.
Всяка година над 2000 сигнала изпращат колите за спешна помощ за зелен хайвер. Някои пък искрено се гаврят с екипите. Само преди дни 65-годишен мъж се обадил за кола за спешна помощ, откакто бил наплют и одраскан от съседката си, била счупила и очилата му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР