Екипи на ОДМВР-Сливен и сектор Пътна полиция извършват активни проверки

...
Екипи на ОДМВР-Сливен и сектор Пътна полиция извършват активни проверки
Коментари Харесай

Пътна полиция в Сливен санкционира и спира от движение технически неизправни автомобили

Екипи на ОДМВР-Сливен и бранш „ Пътна полиция ” правят дейни инспекции по пътна сигурност на територията на цялата област. В ход са профилирани интервенции за надзор на товарните коли и рейсове по линия на ROADPOL, инспекции и надзор по повод равнищата на звук, редовността на светлините и подготовката на колите за зимния сезон.
Днес в град Сливен на бул. „ Банско шосе ” се организира сложна интервенция по пътна сигурност като акцент са инспекциите са техническа редовност на колите във връзка с системите за понижаване на шума и редовност на светлините.
Автомобилите са ревизират в халето на бранш „ Пътна полиция ”, където с апарат се прави замерване на шума и се ревизира за отстранени детайли от шумозаглушителната система. Със стенд за контролиране на фарове се ревизира дали светлинният лъч се насочва вярно и няма да докара до заслепяване на другите участници в придвижването. Това е изключително значимо във връзка с пътната сигурност, защото зимните месеци са с понижена светла част на денонощието. Стъмнява се по-рано и шофиране с неизправни светлини след 17,00 часа, когато трафикът е засилен, става извънредно рисково. Често срещано нарушаване е да се употребяват несъответствуващи крушки за фаровете, които заслепяват колите в насрещното придвижване. При определяне на такива случаи се постанова глоба и прекъсване на автомобила от придвижване до премахване на неизправността.
През първите часове на интервенция са формирани два акта за неприемливи равнища на звук. В единия от случаите е открито изменение в структурата на автомобила като е подложен спомагателен електрически клапан, с който лидерът може автоматизирано да изключва и включва шумозаглушителната система.
Един лидер е глобен за неизправни светлини и един за затъмнени предни стъкла, с което се лимитира видимостта. Съставен е акт на лидер на рейс за техническа нередовност. Съставени са 4 фишове за неизползване на светлини. Направени са 18 инспекции за приложимост на алкохол като пробите са негативни.
Операцията продължава.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР