Екипи на общинска полиция обикалят в столичната Борисова градина около

...
Екипи на общинска полиция обикалят в столичната Борисова градина около
Коментари Харесай

СДВР и прокуратурата поемат незаконната сеч в Борисовата градина - Общество

Екипи на общинска полиция обикалят в столичната Борисова градина към къпалнята „ Мария Луиза “ поради там. Кметът Йорданка Фандъкова сезира СДВР и прокуратурата за случая с отрязаните без позволение дървета. 


Нарушена е и целостта на терена вследствие тежката строителна машинизация, образували са се коловози и има прясно отсечена дървесна растителност. Извършените действия са в фрапантно нарушаване на настоящата нормативна уредба и директно погазват законовите разпореждания, настояват от Столична община. 

При инспекцията на 1 февруари беше открито и документирано отрязване на 20 дървета, за които няма издадено позволение. На 26 януари кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков е издал позволение за унищожаване на 10 дървета в терена, като действително отсечените дървета не подхождат на позволените и са доста повече. Съставен е акт за административно нарушаване и е направено писмо до сдружението притежател, което следва да се яви за налагане на плануванаъа глоба. 

„ Не става въпрос единствено за отрязани дървета, само че и за изкривяване на терена. Има изкопни диги и премахване за заличаване на уликите. Санкциите ще бъдат в оптимален размер – 100 000 лв. “, съобщи тази заран Цветан Тодоров,  шефът на дирекция „ Контрол на строителството “, по бТВ. 



Според Гергана Пирозова, основател на групата да спасим „ Борисовата градина “, са изсечени не 20, а най-малко 100 дървета.  " Съдържанието на протокола е погрешно “, уточни Пирозова. 

“Когато дойдохме на място, установихме, че на база издаденото позволение е трябвало да бъдат отстранени пет сухи бора и пет широколистни дървета при подпорните стени и стъпалата на басейните. Видяхме обаче, че сухите дървета стоят, а са изсечени дървета, за които няма публикуван позволителен документ “, каза Димитър Данчев, директор на дирекция „ Зелена система “. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР