Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта утре

...
Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта утре
Коментари Харесай

Денков разпореди подсилване на мерките за сигурност в оръжейната индустрия

Екипи на институциите ще създадат визити в няколко обекта на следващия ден - понеделник. Целта е незабавно да се подсилят ограниченията за сигурност на предприятията и хората в бранша, откакто малко след среднощ на 25 юни избухнаха гърмежи в склад за муниции на частен производител край Карнобат.

Освен сигурността на жителите, предприятията и регионите към тях, приоритет на държавното управление е и цялостната поддръжка за развиването на българската отбранителна промишленост, основна за стопанската система на страната, показват още от Министерски съвет.

Във връзка с гърмежите от нощес, в ход са протоколите за реакция. С оглед на обстановката, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди усилване на ограниченията за сигурност на всички държавни фабрики от военно-промишления комплекс и регионите към тях.

Инцидентът в склада за муниции е станал малко след 1:00 часа тази заран. По данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас няма данни за потърпевши хора. Случаят се проверява от ДАНС.

Складът е на компания " Емко " на предприемача Емилиян Гебрев. Площите са ситуирани в общо четири някогашни военни складове. Специалисти по муниции, пожаротехнически специалисти и проверяващи служители на реда ще създадат оглед на място след приключването на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан.

Все още не е явен размерът на нанесените вреди от последвалия след гърмежите пожар.

Складовите площи са ситуирани в общо четири някогашни военни складове. Това е втори пожар в склад на оръжейния търговец в границите на година. В края на юли предходната година имаше гърмеж в едно от халетата за муниции, ситуирани в местността " Чобан дере ". Тогава Гебрев разгласи, че най-вероятно става въпрос за тенденциозен палеж. Разследването към момента продължава.

Кой или какво стои зад тези гърмежи е много съществено и много ужасно, самият факт, че от 2013 година до момента всичко, обвързвано с подобен вид гърмежи, се замазва и се изпраща в забвението,  сподели в предаването " 120 минути " по Би Ти Ви предприемачът Емилиян Гебрев. 

Всички електронни устройства, с които е обезпечена базата, на предходния гърмеж бяха конфискувани от способените органи, какво са видели и какво не са видели, и какво са създали, никой не знае, тъй като нищо не е достигнало до нас, сподели Гебрев и добави, че проверяващите органи не са го търсили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР