Екипи на Електроразпределение Север са отстранили тежка авария в труднодостъпен

...
Екипи на Електроразпределение Север са отстранили тежка авария в труднодостъпен
Коментари Харесай

Отстраниха тежка авария в труднодостъпен терен в Силистренско

Екипи на " Електроразпределение Север " са отстранили тежка повреда в мъчнопроходим терен и неподходящи условия - пороен дъжд и мощен вятър - в региона на силистренското село Сребърна, оповестиха от сдружението.

Причина за повредата било паднало върху електропровода дърво, което е провокирало строшаване на изолатор. Аварии по електропроводите се отстраняват без значение от климатичните условия.

60 дежурни екипа са в непрекъсната подготвеност да отстраняват зародили повреди по дългата 43 000 километра електроразпределителна мрежа в Североизточна България.

В началото на ноември от " Електроразпределение Север " оповестиха, че са осъществили нужните механически и организационни мероприятия и действия, ориентирани към сигурна и безаварийна работа на оборудванията през есенно-зимния интервал.

Подготовката на мрежата за работа при зимни условия включи ревизия и обслужване на трафопостове, рехабилитация на уреди, замяна на стълбове, изолатори, положени кабели, осъществени просеки в непосредственост до въздушни проводници.

Осигурен е нужният действен и спешен запас от съществени типове материали и уреди в складовете на сдружението и в районните центрове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР