Eкипи на Български пощи работиха на място и през празничните

...
Eкипи на Български пощи работиха на място и през празничните
Коментари Харесай

Български пощи поетапно възстановяват дейности и услуги

Eкипи на " Български пощи " работиха на място и през празничните дни за създаване на система, позволяваща осъществяване на уголемен комплекс от ограничения за киберсигурност и поетапно възобновяване на действия и услуги, оповестяват от сдружението.

В пощенските станции се одобряват предложени и непрепоръчани вътрешни колета и пратки от корпоративни и частни клиенти. Изискването е услугата да е платена по банков път. Доставят се вътрешни колета без натрапен платеж. Започва доставката в пощенските станции на интернационалните колета и пратки, за които не се дължат вземания.

От 12.00 часа на 29.04.2022 година е допустимо заплащане на сметки за битови консуматори на ЕНЕРГО ПРО в пощенски станции. Списък на тези станции е оповестен на уеб страницата на сдружението и ще бъде обновен непрестанно.

В пощенските станции могат да се изпращат данъчни заявления, като цените се заплащат по банков път.

Работи се за възобновяване на услуги, свързани с заплащания и парични преводи в пощенските станции.

Втора седмица системата на " Български пощи " изпитва усложнения поради хакерска офанзива. В първия работен ден след почивната серия клиентите откриха, че в пощата нито могат да заплащат сметки, нито да пускат данъчни заявления, нито да изпращат пратки за чужбина.

От " Български пощи " обясниха, че не престават да работят по възобновяване на системата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР