Екипът на СЗО, разследващ произхода на COVID-19 в китайския град

...
Екипът на СЗО, разследващ произхода на COVID-19 в китайския град
Коментари Харесай

Екипът на СЗО в Ухан докладва за неща, които никой още не е виждал

Екипът на СЗО, проверяващ произхода на COVID-19 в китайския град Ухан, съобщи тази, че е получил данни, " които никой не е виждал преди " и че не е изключил опцията вирусът, причиняващ пандемията, де „ избягал “ от лаборатория, оповестява „ Дойче Веле “, представена от БГНЕС.

„ Виждаме нова информация и тя е добра, това е доста скъп материал, който стартира да ни оказва помощ да намерим верните инструкции за този вирус “, сподели доктор Питър Дашак, който е част от задачата на Световната здравна организация.

В изявление за английския новинарски уебсайт „ Скай нюз “, Дашак споделя, че визитите на място оферират скъпа информация, изключително на пазара на морски блага в Хуанан, където се появяват първите случаи на COVID-19. Ние сме на пазара, преглеждаме сами и задаваме въпроси, срещаме се с мениджърите на пазара, с продавачите, които са работили там, с хора в общността и им задаваме въпроси. Говорим с хора, които са събирали проби от почвата от пазара, които по-късно са били позитивни “, изяснява Дашак.

" Има дребни улики, които откриваме тук и там, измежду огромни количества данни ", акцентира той.  " Те споделят с нас данни, които не бяхме виждали преди, които никой не беше виждал преди. Говорят ни намерено за всички вероятни пътища. Мисля, че всички членове на екипа биха споделили, че вървим напред ", добави ученият, и прибавя, че всички теории за произхода на вируса, в това число че той е излязъл от лаборатория в Китай, не престават да бъдат настоящи. 

Мисията на СЗО е сензитивен въпрос за Китай, който отхвърля да е виновен за експлоадирането на пандемията през 2019 година и лиши повече от година, с цел да позволи визитата на интернационалните специалисти.

Журналистите наблюдаваха екипа до оборудванията с висока степен на сигурност, само че както при предходните визити, имаше малко директен достъп до членовете на екипа, които в Китай дадоха нищожни детайлности за полемиките и визитите си досега.

Четиричасовото посещаване в Института по вирусология беше " извънредно значима среща с личния състав " и " открита и откровена полемика ", сподели Дашак в Туитър. Институтът в Ухан разполага с няколко лаборатории с висока степен на сигурност, където откривателите работят с коронавируси и има най-голямата сбирка от варианти в Азия, с 1500 разнообразни екземпляра, съгласно уеб страницата му.

- Заради настъпването на новите разновидности на COVID-19 и увеличението на новите случаи на болни с ковид, гръцките управляващи обмислят съществено стягане на ограниченията, оповестява гръцкото новинарско издание in.gr, представено от БНР

Напълно вероятен сюжет е да учебните заведения още веднъж да бъдат затворени и да преминат към онлайн образование, както и да се затворят магазините, които не оферират артикули от първа нужда. Сред обсъжданите ограничения е и в Атина вечерният час да стартира в 18 часа, вместо в 21 часа, както е в този момент.

Изданието отбелязва, че решаващи ще са данните за кривата на заболеваемост през идващите 48 часа. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР