Екипът на София филм фест и Община Сливен канят жителите

...
Екипът на София филм фест и Община Сливен канят жителите
Коментари Харесай

Седмото издание на София филм фест в Сливен започва днес

Екипът на " София филм фест " и Община Сливен канят жителите и гостите на града на седмото издание " СФФ в Сливен " - в продължение на традицията да се възпитава усет към стойностно кино с защити филми за киномани.
В рамките на 3 дни - от 29 до 31 май, в зала " Сливен " ще бъдат показани пет забележителни фестивални кинотворби. Седмият " СФФ в Сливен " е част от плана на " Арт фест " - " Операция кино 2023 ", осъществен в партньорство с НФ " Култура ", с поддръжката на веригата киносалони " Europa Cinemas " и OMV България. Входът е свободен. 
Фестивалът се открива на 29 май в 18 ч. с премиерно показване на " Повелителят на горите " на сценариста и режисьор Фолкер Шльондорф. Директорът на " София филм фест " Стефан Китанов ще бъде специфичен посетител на публиката в Сливен и ще открие фестивала. От 20 ч. е прожекцията на " Сестра " на режисьорката Светла Цоцоркова. Авторите на кино лентата Светла Цоцоркова и Светослав Овчаров ще се срещнат с публиката. 
Във вторник - 30 май, програмата продължава в 18 ч. с документалния филм на Николай Василев " Ваклуш " - за живота на известния нравствен лидер и преподавател Ваклуш Толев. Николай Василев ще се срещне с публиката.
31 май е отдаден на младите киномани - директно преди Деня на детето 1 юни. В 18 ч. стартира прожекцията на " Титина " - анимационна история на режисьорката Кайса Нес. Филмът е озвучен на български език. От 20 ч. може да се гледа " Как се научих да хвърча " на сръбския режисьор Радивое Андрич, със съществено българско присъединяване. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР