Екипът на руския опозиционер Алексей Навални, който почина на 16

...
Екипът на руския опозиционер Алексей Навални, който почина на 16
Коментари Харесай

Погребани служби отказват да транспортират тялото на Навални

Екипът на съветския опозиционер Алексей Навални, който умря на 16 февруари в арктическия затвор, съобщи, че погребалните служби отхвърлят да транспортират тялото му в църквата, където е планувано погребението му за 1 март в Москва.

" Това е същински срам. Шофьорите на катафалките към този момент отхвърлят да транспортират Алексей от моргата ", оплака се в Телеграм Иван Жданов, един от околните сътрудници на умрелия опозиционен водач.

 
" Първо, не ни разрешиха да наемем погребална зала, с цел да се сбогуваме с Алексей. А в този момент, когато погребението би трябвало да се състои в църквата, погребалните сътрудници ни оповестяват, че никаква катафалка няма да закара тялото там ", удостовери екипът на Навални в обществените мрежи, представен от 24 часа.

Погребението на опозиционера би трябвало да се състои в петък, 1 март в 14:00 ч. локално време в черква в югоизточната част на съветската столица Москва. Алексей Навални би трябвало да бъде заровен в близкото Борисовско гробище, съобщи Българска национална телевизия. Откакто тялото му беше предадено на майка му, екипът на 47-годишния опозиционер е търсил място за " обществено прощаване ", само че е получил " отвод ". Сътрудниците на Навални приканиха московчани да участват на погребението на опозиционера, а поддръжниците му в други градове и в чужбина да се съберат, с цел да почетат паметта му.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР