Екипът на отделението по Урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ е

...
Екипът на отделението по Урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ е
Коментари Харесай

МБАЛ „Централ Хоспитал“ - един от центровете на Национална к...

Екипът на отделението по Урология в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ е едно от местата, в които се организира Национална акция " БЪБРЕЦИ БЕЗ БОЛКА “. От 21 до 24 юни 2021 година ще има безвъзмезден скрининг за пациенти с бъбречно-каменна болест. Прегледите включват и абдоминална ехография, която също не се заплаща, за нея не се изисква направление от експерт.

Кампанията се провежда от Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест, а една от задачите е да се построи осведоменост у пациентите за болестта, тъй че те да осъзнаят своята роля в предварителната защита и лечебно-диагностичния развой, с цел да могат да се ангажират със експертите в взаимно взимане на решения, както и да развият умения за личен надзор върху заболяването.

Желаещите да се съветват, могат да го създадат през уеб страницата на Сдружението: www.bkb.bg.

Всеки пациент ще получи като подарък новото издание на " Наръчник за пациента с БКБ “.

Стартът на националната акция " БЪБРЕЦИ БЕЗ БОЛКА “ бе даден на 12 юни (събота) в 10 ч., в Клиниката по нефрология към УМБАЛ " Александровска “ с групово пиянство на вода от пациенти и медици, защото постоянната консумация снижава риска от формиране на камъни и оказва помощ за по-лесното им елиминиране. Тя се организира в 27 лечебни заведения в 13 града от страната.

У нас половин милион българи страдат от бъбречно-каменната болест. Нездравословният метод на живот с препитание и несъразмерна консумация на сол, с понижена физическа интензивност и психо-социален стрес, са най-честите аргументи за уролитиазата и водят до влошено здраве и качество на живот. Същевременно пандемията е причина да се ограничи профилактиката и съответното следене на към този момент открито бъбречно заболяване, пациентите търсят лекуване прекомерно късно и опциите за коренно възстановяване на положението им мощно понижават, разясниха уредниците.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР