Екипът на националната педиатрична болница е изготвил проект за подобряване

...
Екипът на националната педиатрична болница е изготвил проект за подобряване
Коментари Харесай

Шефът на педиатрията съгласен да останат още в старата болница

Екипът на националната педиатрична болница е изготвил план за възстановяване на изискванията в лечебното заведение . Целта е намиране на дефинитивно решение за построяването на нова детска болница.

Това оповестиха от Министерството на здравеопазването след среща на новия здравен министър Асена Сербезова с управленията на болница " Лозенец " и на профилираната детска болница ``Проф. доктор Иван Митев``. Тема на срещата беше планът за вливането на едното сдружение в другото.

Шефът на детската болница доктор Благомир Здравков пое ангажимент идната седмица да запознае здравния министър с направения план.
 Обединяването на педиатрията и болница
Обединяването на педиатрията и болница " Лозенец " нямало да реши проблемите

Много години детското опазване на здравето било приоритет единствено на думи

По време на срещата на министъра с шефа на профилираната детска болница ``Проф. доктор Иван Митев`` доктор Благомир Здравков и с проф. Иван Литвиненко стана ясно, че е необходим изчерпателен разбор на всички обстоятелства и условия.

По думите на шефа на педиатрията задачата е да запазят екипа, граден десетилетия обратно. Предприемането на дейности без изработен обстоен функционален разбор ще демотивира експертите. Има риск огромна част от тях да откажат възможна промяна на работното си място , изясни доктор Здравков.
 От СУ стачкуват поради закриването на болница „ Лозенец “ от Стойчо Кацаров
От СУ стачкуват поради закриването на болница „ Лозенец “ от Стойчо Кацаров

Със сливането й с педиатрията се стопира образованието на 1000 медици

" Задълбочен разбор на всички обстоятелства и условия е безусловно нужен . Именно по тази причина избрах краткотрайно да замразя дейностите по вливането, с цел да съм сигурна, че ще вземем най-хубавото решение за българските деца, за работещите в двете лечебни заведения и за студентите на Медицинския факултет на СУ ", сподели министър Сербезова.

Пред здравния министър изпълнителният шеф на университетска болница " Лозенец " доцент доктор Радосвет Горнев настоя лечебното заведение да резервира статуса си и да продължи да работи като база за образование на студентите от Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

" Поехме ръководството на болничното заведение в доста тежък миг - тя беше в неприятно финансово положение и с просрочени отговорности ", уточни доцент Горнев. Той посочи, че болница " Лозенец " е основно лечебно заведение и по тази причина не би трябвало да се прибързва в решенията за преобразуването ѝ.

" Срещата е ползотворна, тъй като се обединихме към това, че образователният и лечебният развой в болница " Лозенец " би трябвало да продължат неотложно при гарантиране високо качество както на образованието, по този начин и на здравната грижа, оказвана на пациентите ", добави Сербезова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР