Екипът на Мерцедес“ също показа цветовете на новия си болид

...
Екипът на Мерцедес“ също показа цветовете на новия си болид
Коментари Харесай

„Мерцедес“ с нов главен спонсор преди старта на Формула 1

Екипът на „ Мерцедес “ също сподели цветовете на новия си болид W11. Това стана на събитие в Лондон през днешния ден. Немският отбор също по този начин разгласи и съдействието с нов основен спонсор – компанията INEOS за период от 5 години. Нейното лого е оцветено в алено и е ситуирано на предното крило в профил, на задното крило и на тръбата за въздух на мотора, осведоми gong.bg.

INEOS е международен производител на профилирани химически и нефтопродукти. През предходната година отборът, спонсориран от ИNEOS, завоюва най-престижното колоездачно съревнование – Обиколката на Франция. Собственик на компанията е най-богатият човек във Англия - Джим Ратклиф.

„ Партньорството е индикация, че ние желаеме да продължим нашето сполучливо странствуване във Формула 1. Но още обсъждаме бъдещето на F1 със притежателите на спорта. Отнема време да уточним детайлите. Има още доста тематики на дневен ред, които би трябвало да обсъдим “, сподели спортният началник на отбора Тото Волф.

Австриецът съобщи още, че се надява тимът да продължи да предлага най-бързата кола и да може да бъде задоволително атрактивен за най-бързите водачи, какъвто е Люис Хамилтън.

Новата кола на „ Мерцедес “ ще бъде показана на 14-и февруари. Официално началото на сезона във Формула 1 ще бъде дадето на 15-и март с Гран При на Австралия.

„ Изглежда, че надпреварата за Гран при на Китай ще се състои по проект, макар коронавирусът ”, сподели още Тото Волф.

Междувременно, от „ Мерцедес “ ще възобновят договарянията за нов контракт с огромната звезда на тима Люис Хамилтън. Това ще се случи след началото на новия сезон във Формула 1, оповестяват английските медии. Хамилтън има договор със “Сребърните стрели ” до края на 2020 година. 35-годишният Люис Хамилтън, който мина в „ Мерцедес “ през 2013 година, завоюва пет от общо шестте си международни трофеи с немския тим.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР