Екипът на доц. Людмил Симеонов от Пирогов е извършил уникална

...
Екипът на доц. Людмил Симеонов от Пирогов е извършил уникална
Коментари Харесай

В Пирогов възстановиха китката на мъж, който не е можел да ползва ръката си

Екипът на доцент Людмил Симеонов от " Пирогов " е направил неповторима интервенция за Югоизточна Европа . Чрез нея шефът на единствената у нас Клиника по хирургия на ръката е възвърнал опцията 37-годишен мъж от София да употребява пълноценно още веднъж ръката си , оповестяват от лечебното заведение.

По мотив на предходно заболяване мъжът губи функционалностите на китката си , което рефлектирало върху опцията да употребява ръката си. По време на продължителната интервенция, доцент Симеонов сменя повредената до последна степен става с нова . Такава интервенция се прави за първи път в тази част на Европа.

Досега всички пациенти, които се нуждаеха от промяна на гривнената става (китката), се е налагало да отидат до някои от огромните европейски страни и Съединени американски щати , в които се прави сходна интервенция. Протезата е измислена в Швеция.

Китката е извънредно финна и характерна част от човешкото тяло. Китката бива определяна като става на ставите , тъй като компилира в себе си " букет " от стави.

Ежегодно единствено през " Пирогов " минават към 2000 пациенти с тежки фрактури на гривнената става.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР