Екипът на bTV Новините изразява искрени съболезнования на семейството на

...
Екипът на bTV Новините изразява искрени съболезнования на семейството на
Коментари Харесай

Симеон преди Неофит: Спомените на брат му доц. Димитър Димитров

Екипът на bTV Новините показва откровени съболезнования на фамилията на обичания ни патриарх. За Симеон преди Неофит споделя неговият брат. Ще видите скъпи изявленията с двамата и един неприсъствен диалог сред тях, останали в архива ни от преди съвсем 10 години.

Патриарх Неофит Български - с това име е прочут на всички българи, само че за най-близкия му човек всичко стартира като Симеон Николов Димитров.

В края на предходната година той беше признат във Военномедицинска академия с белодробно заболяване

„ Това, че той е станал на по-висока служба, не трансформира нашите взаимоотношения. Тази кръвна връзка остава за цялостен живот. Брат си е брат. Само не е светското име Симо, когато го подстригаха за духовник в Троянския манастир от дядо Максим. Той го подстрига и Симеон към този момент умря и към този момент се роди Неофит “, споделя доцент Димитър Димитров, брат на патриарх Неофит и основен диригент на хор „ Александър Невски “.

„ Обичният ми брат, господин доцент Димитров. Когато сме в тясна среда, брат ми или братле. Бати, той ми е батко. Той е доста сърдечен, приказлив и основава доста наслада, когато сме дружно “, споделя приживе за брат си патриарх Неофит.

Двамата братя са отдадени на вярата още от деца, с помощта на тяхната майка.

„ Кой може да допусна, че ще стана един ден основен диригент тук, а той патриарх “, споделя доцент Димитров.

„ В нашето непретенциозно семейство водеща беше майка ни, която обичаше църковния живот. Тя пожела да ни вкара в Божия дом “, споделя приживе патриарх Неофит.

Доц. Димитър Димитров бе един от най-изтъкнатите български богослови и музиканти

Доц. Димитров споделя, че са живели в сложни условия. По-късно - макар църковните им отговорности те не са спирали да се виждат.

„ Трудно остава време, значимото е, че продължаваме да споделяме компликациите и насладите от живота. Когато имаме срещи, той се отзовава и доста признателен го адресирам, когато се разделяме “, споделя приживе патриарх Неофит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР