Екипът на Алексей Навални е свикнал да работи самостоятелно. Най-мощният

...
Екипът на Алексей Навални е свикнал да работи самостоятелно. Най-мощният
Коментари Харесай

Екипът на Навални продължава да се бори за каузата му

Екипът на Алексей Навални е привикнал да работи независимо. Най-мощният зложелател на съветския президент Владимир Путин постоянно отсъстваше за дълги интервали от време, откакто беше задържан, атакуван, токсичен или вкаран в пандиза. Но когато предишния месец Навални умря ненадейно на 47-годишна възраст в далечен арктически затвор, екипът му беше изправен пред голямо предизвикателство: по какъв начин да поддържа опозиционно придвижване против Путин без образеца на своя водач. След като първичният потрес отмина, най-близките съдружници на Навални се върнаха към работата, която му струваше свободата и живота. 

 
Фактът, че на погребението му пристигнаха толкоз доста хора, за мен беше безусловно непредвиден, тъй като си мислех, че всичко е изгубено, че няма Русия, тя просто я няма. Но когато видях тези тълпи, разбрах, че към момента има вяра за тази страна.
Мария, жителка

Само няколко дни след гибелта на брачна половинка си, Юлия Навалная показва решителност да резервира задачата му жива. През последния месец тя направи послание към Европейския парламент, срещна се с президента на Съединените щати Джо Байдън и прикани западните страни да не признават резултатите от изборите в Русия. Тя също по този начин прикани Запада да наложи повече наказания на околните до Путин. Преди изборите екипът на Навални призоваваше поддръжниците си да гласоподават за различен претендент, с изключение на за Путин, или да разгласят бюлетините си за невалидни, като изберат двама или повече претенденти. 

 
Има въпроси, на които съветската съпротива се пробва да откри отговори. Един от тях е: " Какво в действителност може да се направи в Русия? " и ще забележим дали хората ще излязат на митинг в деня на изборите.
Сам Грийн, шеф на Центъра за разбор на европейската политика

В момента се поставят старания митингът да бъде осуетен. Екипът на Навални заяви, че са изпратени подправени имейли, за които се твърди, че са от тях, и се загатва друго време. Независимият съветски орган за наблюдаване на изборите " Голос " заяви, че най-малко в един район чиновниците са инструктирани да рапортуват на полицията за огромни събирания наоколо до изборните секции. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР