Екипът е модифицирал бактерията Е. коли - същата, която причинява

...
Екипът е модифицирал бактерията Е. коли - същата, която причинява
Коментари Харесай

Истината За Този Образ На Мона Лиза Ще Ви Изуми! Не, Това Не Е Картина! Нещо Шава!

Екипът е модифицирал бактерията Е. коли - същата, която предизвиква хранителни отравяния - тъй че да съдържа протеина протеорходопсин, присъщ за океански бактерии, които реагират на светлина. Те го сложили в камшичето на бактерията, с цел да бъде тя по-активна и да плува по-бързо в зони с повече светлина. Движението на бактериите по-късно образува портретите.

Учените прожектирали негатив на ренесансовия шедьовър върху повърхност с бактериите и те се струпали в тъмните елементи.

" Подобно на пешеходците, които забавят скоростта на вървене, когато се натъкнат на навалица, или колите, които стопират по време на трафик, плуващите бактерии се натрупват в области, където скоростта им понижава.

Много преносими микроорганизми реагират на светлинни знаци с разнообразни отклонения на придвижването си, насочващи клетките към по-добри условия за оцеляване и напредък.

Искахме да използваме това събитие, с цел да забележим дали можем да направляваме огромни популации от бактерии благодарение на светлината ", изясняват от екипа на университета " Ла Сапиенца ".

В подобен опит бактериите, образували портрет на Алберт Айнщайн, се прегрупирали, с цел да " нарисуват " Дарвин.

Учените се надяват, като управляват огромни популации от дребни кафези, един ден да могат да основават микроскопични транспортни средства и даже да отпечатват триизмерно благодарение на бактерии.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР