Екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево

...
Екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево
Коментари Харесай

Започват съвместни полети на Военновъздушните сили на България и Гърция

Екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и самолети F-16 от състава на авиобаза Неа Анхиалос, Република Гърция, стартират от през днешния ден присъединяване си в взаимни полети „ Green Bridge 2018”.

Това оповестиха от пресцентъра на военното министерство.

Основните цели на българо-гръцките подготвителни полети са свързани с реализиране на по-добра съгласуваност и оперативна съгласуемост при провеждането на презгранични интервенции при надзор над въздухоплаването и защитата на въздушното пространство, както и повишение подготовката на екипажите по точното осъществяване на съгласувани по време и място полетни задания във въздушното пространство на двете страни.

Съгласно сюжета на взаимните полети, се прави и действително приемане и предаване на ръководството на екипажите от съответните национални Центрове за ръководство и докладване.

Първата взаимна летателна подготовка с гръцките Военновъздушни сили (ВВС) в осъществяване на задачата по защита на въздушното пространство на двете страни в системата на Противовъздушна отбрана и ПРО на НАТО се организира през 2013 година под наименованието „ DACT – 2013”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР