Екипажът на пътнически самолет на американската авиокомпания Делта еърлайнс изхвърли

...
Екипажът на пътнически самолет на американската авиокомпания Делта еърлайнс изхвърли
Коментари Харесай

Самолет изля гориво върху деца в училищен двор край Лос Анджелис

Екипажът на пътнически аероплан на американската самолетна компания " Делта еърлайнс " изхвърли авиационно гориво върху начално учебно заведение в градчето Кудахи край Лос Анджелис, връщайки се за изключително кацане на интернационалното летище на Лос Анджелис, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Горивото се посипало върху главите на децата, играещи в учебния двор малко преди обед локално време през вчерашния ден. Има наранени и други учебни заведения покрай мястото. Според чиновници на противопожарната защита и парамедици, извикани на мястото, 56 души, множеството деца, се оплакали от кожни раздразнения или проблеми с дишането поради нездравословните изпарения от горивото, само че всички те получили нужната помощ на място със сапун и вода и не се наложило никой от тях да бъде изпратен в болница. Медиците означиха, че цялото изсипало се количество гориво се е изпарило доста бързо и нищо възпламенимо не е останало нито във въздуха, нито на земята, осведоми Българска телеграфна агенция.

Не е издадена евакуационна заповед за околния регион. Според Федералната авиационна администрация (ФАА) и съгласно самолетната компания самолетът " Боинг-777 " таман изхвърчал за Шанхай, Китай, когато зародил проблем с един от моторите, което наложило той да се върне назад на летището. Машината се приземила безвредно, откакто изхвърлила доста количество гориво, с цел да се понижи тежестта й при кацане.

ОТ ФАА означиха, че казусът се проверява. " Има специфични правила за изхвърляне на гориво за самолети, опериращи във и отвън всяко огромно летище в Съединени американски щати, - отбелязва организацията. - Те изискват горивото да се изхвърля над избрани ненаселени региони, нормално от огромна височина, тъй че горивото да се атомизира и разпръсне, преди да доближи земята. "

60 people including school students were treated for minor skin irritations after Delta Airlines flight 89 made an " emergency fuel release " over Los Angeles County after departing Los Angeles International Airport for Shanghai#LAXpic.twitter.com/eBJSuTPq5t

— Shark NewsWires (@SharkNewsWires) January 15, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР