Eкипажът на кораба LADY BO все още е в Бургас.

...
Eкипажът на кораба LADY BO все още е в Бургас.
Коментари Харесай

Хуманитарна помощ за моряците от кораба LADY BO

Eкипажът на кораба LADY BO към момента е в Бургас. Плавателният съд е закотвен на пристанището от месеци, а самият транспортен съд е в доста неприятно техническо положение. Както Actualno.com писа, казусът не е филантропичен, а финансов.
„ Той е сред притежателя на кораба и екипажа и става дума за неизплатени заплати “. Тава сподели Христина Стойчева, и.д. на дирекция “Връзки с обществеността “ към Министерството на превоза. Въпреки това, от месеци моряците са надалеч от фамилиите си. Преди месец екипажът изпрати имейли до медиите, че на борда няма храна и вода и че се хранят с помощта на свои сътрудници от другите кораби на кея.

Това е повода Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, представители на БЧК и Червеният полумесец да създадат подаяние за екипажа. Те занесоха на борда хранителни артикули и хигиенични пакети за моряците. Задълженията на притежателя на плавателния съд са доста, счита Нурай Иньонтепе. Корабът LADY BO плава под флага на Панама. Моряците са от разнообразни националности, има украинци, турци, индийци. Ако изоставен плавателният съд има заплаха да не получат възнагражденията си.

“Портът зарежда за своя сметка, кораба LADY BO с ток и вода. Това е една филантропична активност, която правим, когато моряци имат проблеми на територията на пристанището “, сподели Катя Николова, „ Връзки с обществеността “ на Пристанище Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР