Екипажът на “Експедиция 57 на “Международната космическа станция освободи товарния

...
Екипажът на “Експедиция 57 на “Международната космическа станция освободи товарния
Коментари Харесай

Американски и руски кораби ще се отправят към МКС през следващите дни и седмици

Екипажът на “Експедиция 57 ” на “Международната галактическа станция ” освободи товарния транспортен съд на Япония “Кунотори 7 ” тази сряда и към този момент се готви за идването на новите кораби, които ще полетят през околните дни и седмици.

Американската компания Нортроп Груман приготвя своя 10-ти транспортен съд “Сигнус ” за изстрелване на 15-ти ноември чрез галактическата ракета “Антарес ”. Полетът е плануван за 09:49 ч. българско време и ще бъде извършен от Средноатлантическия районен космодрум към центъра на НАСА Уолопс. 

Русия до неотдавна преживяваше тежки времена с две следващи аномалии – на кораба “Союз МС-09 ”, на който бе открита пробойна, и на кораба “Союз-МС-10 ”, полетът на който бе преустановен заради повреда на ракетата-носител “Союз-ФГ ”. Но пък последните няколко седмици бяха много положителни за съветската космонавтика: ракетите “Союз ” се върнаха в употреба и до този миг изведоха сполучливо три спътника, един от които за потребностите на европейската космонавтика. На 16-ти ноември Русия ще възобнови полетите до “Международната галактическа станция ”, като ще бъде изстрелян товарният галактически транспортен съд “Прогрес МС-10 ”. Дано полетът му бъде сполучлив – тогава няма проблем пилотираният транспортен съд “Союз МС-11 ” да бъде изстрелян на 3-ти декември с космонавт Олег Кононенко, който ще лети за четвърти път в космоса, и неговите сътрудници: Дейвид Сейнт-Жак (астронавт на Канада) и Ан МакКлейн (астронавт на НАСА), които ще летят за пръв път. Така всички ще си отдъхнат, защото “Международната галактическа станция ” ще бъде избавена от обезлюдяване. 

Ден след полета на “Союз МС-11 ” частната компания СпейсЕкс се готви да изстреля галактическия транспортен съд “Драгън ”, който ще достави следващата порция потребен товар – и евентуално коледни дарове за екипажа

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР