Екип от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ (ДДД) във

...
Екип от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ (ДДД) във
Коментари Харесай

Във Варна също започва ежедневна дезинфекция в градските автобуси и в обществените сгради

Екип от общинското дружество „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “ (ДДД) във Варна ще прави стерилизация на рейсовете на „ Градски превоз “. Това бе взето като решение на съвещание на общинския щаб за предприемане на ограничения против разпространяването на вирус Covid 19, оповестяват от Общината.

Ще се обработват с препарати седалки, дръжки и повърхности, които пасажерите допират с ръце. По разпореждане на щаба би трябвало да бъде реализирана 4-кратна стерилизация с хлорни препарати или препарати на спиртна основа във всички публични здания, в които има визити на жители. Тя ще включва обработка на перила, порти, дръжки, както и постоянно проветряване на пространствата. Мярката се отнася и за търговски центрове, с изключение на за детски ясли, детски градини, обществени заведения, предприятия и търговски сдружения, които подготвят храна за деца. Маските, които към този момент са употребявани, би трябвало да се слагат в плик/торбичка, преди да бъдат хвърлени в контейнерите за битов боклук.

В София дезинфекцираха рейсовете и метрото

На районните кметове и кметовете на обитаеми места е предоставено да прекратят събитията в пенсионерски клубове, читалища и всевъзможен тип групови събирания, за предварителна защита.
Всички учебни заведения на територията на Варна са в грипна почивка до сряда в това число. Детските градини работят със засилен филтър на вход за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Въвежда се и спомагателна стерилизация. Същите ограничения се вкарват и за общинските обществени услуги.

Заради ковид - в София стартира стерилизация на градския превоз и метростанциите

Оперативният щаб предлага на всички жители да лимитират оптимално обществените си контакти, да съблюдават добра персонална хигиена, както и да се осведомят от публични източници за настоящата обстановка във Варна и страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР