Екип от изследователи създаде реалистична симулация на ядрена война между

...
Екип от изследователи създаде реалистична симулация на ядрена война между
Коментари Харесай

Почти всички ще умрат: показаха как ще протече ядрена война между Русия и САЩ ВИДЕО

Екип от откриватели сътвори реалистична симулация на нуклеарна война сред Русия и Съединени американски щати. Видео, публикувано в YouTube канала на Future of Life Institute демонстрира по какъв начин ще се развият събитията.

Според учените те са показали модел, който е „ най-реалистичен от научна позиция “. Те използваха в детайли моделиране на нуклеарни цели, траектории на ракети, въздействия върху климата и хранителни запаси, употребявайки отворени данни.

Според видеото, щом една от страните изстреля нуклеарни ракети, другата ги засича и стреля в отговор още преди първите детонации. В случая няма безусловно никакво значение кой пръв ще натисне бутона Русия или Съединени американски щати, тъй като всички ще пострадат.

Американските войски могат да изстрелват балистични ракети от подводници, ситуирани край западния бряг на Норвегия, и те ще доближат съветска територия за към 10 минути. Руските ракети, изстрелвани от подводници край северното крайбрежие на Канада, ще ударят минути по-късно.

Англия и Франция също разполагат с нуклеарни арсенали, които са длъжни да употребяват при положение на офанзива против Съединени американски щати, според хартата на НАТО. Изследователите допускат, че в случай че Русия стартира война, ще удари и тях.

Първите детонации ще основат електромагнитни импулси с мощ от десетки хиляди волта на метър, които ще извадят от строя цялата електроника. Следващите удари ще поразят командни центрове и места, където са ситуирани нуклеарни ракети.

Междуконтиненталните балистични ракети с наземно базиране ще летят за към половин час. Те ще бъдат ориентирани към огромни градове, с цел да унищожат военни бази и да забавят възобновяване на врага след войната. Някои ракети ще доближат в границите на няколко часа и ще провокират детонации с размерите на ядрото на Слънцето, над чийто епицентър се издигат гъбовидни облаци от радиоактивен прахуляк. Хората на няколко километра в близост незабавно ще умрат, няколко километра по-нататък всичко, което е допустимо, ще светне, асфалт, стъкло и някои метали ще се стопят. Взривната вълна ще продължи да се популяризира още повече, унищожавайки всичко по пътя си.

Експлозиите и радиацията не са най-лошото нещо спрямо " нуклеарната зима ". В случай на огромни удари, огромно количество черен пушек ще се издигне в стратосферата над всевъзможни дъждовни облаци и ще стартира да гълтам слънчевите лъчи. Само след няколко дни отровният смог ще покрие цялото северно полукълбо, вследствие на което на Земята ще стартират мощни студове даже през лятото. В резултат на това към 5 милиарда души ще умрат от апетит доста бързо, в това число към 99% от жителите на Съединените щати, Европа, Русия и Китай.

" Не знаем сигурно какъв брой хора ще оцелеят през нуклеарната зима. Но в случай че тя даже не е толкоз ужасна, колкото считат учените, тогава няма да има спечелили или губещи ", означават създателите на видеото.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР