Екип от експерти от Главна дирекция Инспектиране на труда“ е

...
Екип от експерти от Главна дирекция Инспектиране на труда“ е
Коментари Харесай

Инспекцията по труда разследва инцидента в Арсенал

Екип от специалисти от Главна дирекция „ Инспектиране на труда “ е командирован да подкрепи инспекторите по труда от Дирекция „ Инспекция по труда “ Стара Загора при следствието на случая в Завод 3 на „ Арсенал “ АД, при който един служащ почина, а различен е в болница с тежки изгаряния.

Пострадалите служащи са работили на машина за разбъркване на сформира за стартови заряди за муниции. Сместа, с която са работили, не е взривоопасна, само че е мощно пожароопасна в положението, в което се работи с нея, показват трудовите инспектори. Производството, в което е станал случаят, е ново и е обезпечено с ново съоръжение.

От 2016 година, когато са последните злополуки с съдбовен излаз в предприятието, до момента инспекторите по труда са направили 100 планувани и следващи инспекции в другите производства на сдружението, включени в листата. Установени са 460 нарушавания, от които 395 – по обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд. Издадени са 11 акта за прекъсване на машини, работни места, обекти и други, директно застрашаващи живота и здравето на хората и 4 наставления за въвеждане на специфичен режим, когато не може да бъде приложена мярка „ прекъсване “. В 22 случая на работодателя е потърсена административнонаказателна отговорност. В мощ са влезнали 20 акта. Като цяло издадените наставления се извършват.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР