Екип от близо 15 българи работи повече от година над

...
Екип от близо 15 българи работи повече от година над
Коментари Харесай

Kaufland България представи първата си национална собствена марка - Брей!

Екип от близо 15 българи работи повече от година над неповторимия образ на първата лична национална линия артикули " Брей! ", която Kaufland България показа на пазара. Визията и името, също като продуктите, са въодушевени напълно от българските обичаи, родното творчество и усет.

" " Брей! " е марка артикули, които са тъкмо толкоз пъстри и естествени, колкото сме и ние българите. Пъстри и естествени в страстта си, само че безапелационни в характера. Искахме всеки да усети това от пръв взор ", споделя Катерина Ушева, маркетинг шеф на Kaufland България.

Затова преди всичко компанията избира име, което въпреки и нетрадиционно за артикул, е доста типично за българския език. " Брей " е обичано и обичайно българско възклицание, което участва в всекидневието на всяко потомство българи и съставлява жива връзка с родните корени и генезис. То съдържа в себе си по едно и също време горделивост, мощно положително усещане и гостолюбие. В допълнение името чудесно разказва заряда на марката и преимуществата на нейните артикули.

Няма нищо инцидентно и в оформлението на образния свят на марката. Той е въодушевен от родното творчество и българските фолклорни претекстове като шевицата, и съставлява връзка с традициите и тяхната съвременна интерпретация. Шрифтът на логото е неповторим самичък по себе си, тъй като е ръчно изписан и реферира към старинните български ръкописни стилове, необятно употребявани в разнообразни образци от националното творчество. Триъгълните детайли са различим претекст от класическите български шевици, като в това време основават връзка с логото на Kaufland и го вършат интегрална част от идентичността на марката.

" Искахме да създадем опаковката на всеки тип артикул неповторима. Ако се загледате, ще видите, че съответната визия кореспондира постоянно с главната суровина на продукта от марката, който сте избрали ", добавя Ушева.

Освен като образно оформление, опаковката включва и транспарантна информация за продуктите - от произхода и производителя до описанието на всяка употребена суровина.

Името и цялостната образна еднаквост на марката " Брей! " Kaufland България създава и осъществя взаимно с екип от българската рекламна организация Noble Graphics. Музикалното оформление е дело на младия български композитор и продуцент Иван Шопов.

" Работата по този план беше същинско наслаждение и ентусиазъм за екипа, тъй като с изключение на връзката, имахме опция да участваме в построяването на марката " Брей! " през цялото време. Беше вдъхновяващо да потърсим и да открием, както в българската земя, народ и просвета, по този начин и в самите себе си, това, което ни кара да се усещаме горди с родината си. Потърсихме най-подходящите изразни средства, с цел да вградим това възприятие във всеки детайл на марката и гордостта от българското стана не просто обръщение, а неделима част от ДНК-то на " Брей! ", разяснява Марсел Леви, креативен шеф на Noble Graphics.

" Брей! " е първата национална лична линия хранителни артикули на Kaufland България от напълно български производители. Марката започва с 61 продукта в 4 категории: млечни и месни артикули, съществени храни и питиета, и тестени произведения. Всички те са дело на 20 български производители от 15 района в страната. Сред тях има както дългогодишни и доверени сътрудници на Kaufland, по този начин и нови, с които компанията си спомага за първи път.

" Брей! " е продължение на устрема на Kaufland България да утвърждава продуктите с народен усет и обичайните за българската софра предписания. По този метод компанията поддържа създадените у нас артикули и предлага качествени български артикули, които родният консуматор цени и търси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР