Екип от американски изследователи доказа, че нито лицевите шлемове, нито

...
Екип от американски изследователи доказа, че нито лицевите шлемове, нито
Коментари Харесай

Шлемовете и маските с клапа не предпазват от коронавирус

Екип от американски откриватели потвърди, че нито лицевите шлемове, нито маските с клапа служат за попречване на разпространяването на новия и затова, необятното им потребление от обществеността може да има неподходящи резултати върху напъните за ограничение на разпространяването на пандемията от , оповестява Дойче Веле.
Проучването, което има за цел да показва лимитираната полза на шлемовете и маските с клапан, е извършено в лаборатория от откриватели от Факултета по инженерни и компютърни науки на Флоридския атлантически университет (FAU ) и е оповестен този вторник в списание Physics of Fluids, добавя БГНЕС.
 Над 4 милиона са случаите на ковид в Европа Над 4 милиона са случаите на ковид в Европа
Повече от 4 милиона души са инфектирани с ковид в Европа. Това сочат данните на Агенция Франс Прес в 16:40 през днешния ден, употребявайки публични източници от...
За да показват, учените са употребявали лазерно осветяване и примес от дестилирана вода и глицерин, с цел да генерират синтетичната мъгла, пресъздаваща аерозолните капчици, които се издишват при кашляне или кихане.
Резултатите от изследването демонстрираха, че въпреки че персоналните шлемове блокират първичното напредване на струята, изхвърлените капчици се движат към козирката с относителна лекост и се популяризират на огромна повърхност според от изискванията на околната среда.
От друга страна, симулациите с маска за лице, снабдена с клапан за издишване, демонстрират, че огромен брой нефилтрирани капчици минават през маската, доста намалявайки нейната успеваемост като средство за надзор на вируса.
В Съединени американски щати виждат възходяща наклонност хората да заменят текстилната или естествената хирургическа маска с транспарантни пластмасови шлемове или маски с клапани за издишване, споделя Сидхарта Верма, водещ създател и професор в катедрата по океанско и машинно инженерство на FAU.
 Може ли плодът акай бери да предотврати тежки затруднения от ковид? Може ли плодът акай бери да предотврати тежки затруднения от ковид?
Канадски откриватели тестват акай бери като средство за попречване на най-тежките признаци на COVID-19, съобщи Франс прес. Пред...
Въпреки това, шлемовете за лице имат забележими пролуки по дъното и в профил, до момента в който маските с клапани лимитират въздушния поток, когато вдишвате, само че разрешават на свободния въздух да излиза, изяснява Верма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР