Екип на Регионалната здравна инспекция във Видин пътува към село

...
Екип на Регионалната здравна инспекция във Видин пътува към село
Коментари Харесай

Изследват за коронавирус съпругата на заразения от видинското село Дреновец

Екип на Регионалната здравна ревизия във Видин пътува към село Дреновец, с цел да бъде взета проба на брачната половинка на заболелия от ковид, а тя ще бъде сложена под 14-дневна карантина, научи организация BulNews.
Днес, в Конферентния център на регионалната администрация в крайдунавския град регионалният шеф Момчил Станков и шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Венцислав Владински организираха брифинг по отношение на оповестения случай на болен от COVID-19 в региона.
Областният шеф Момчил Станков изясни, че на този стадий не се постанова усилване на ограниченията против разпространяването на ковид.
Мъжът е от село Дреновец. Той е пенсионер, не работи и не е имал необятен кръг от контакти. Приет е в МБАЛ “Света Петка” в неделя със признаци на ковид. Изпратен е от персоналния доктор, авансово са знаели, че пациентът е със подозрения за болестта и всички ограничения са били взети, стана ясно по време на брифинга.
Мъжът е имал температура и кашлица, с разрастваща се картина на двустранна бронхопневмония. В момента той е в положително положение, незастрашаващо живота.
До предходната седмица от област Видин са взети общо 30 проби, като всички са негативни. От началото на седмицата са изпратени 5 проби, една от които е на въпросното лице. Днес са взети още 3, а резултатите се чакат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР