Екип на NOVA тръгна по следите на Брентън Тарант у

...
Екип на NOVA тръгна по следите на Брентън Тарант у
Коментари Харесай

Говори хотелиерът, приютил терориста от Нова Зеландия в Плевен

Екип на NOVA потегли по следите на Брентън Тарант у нас. Мъжът, който е виновен за гибелта на 49 души при офанзиви в две джамии в Нова Зеландия, е бил в България през ноември 2018 година, само че не като терорист, а като екскурзиант. Визитата му стартира от летище София, където на 9 ноември каца с полет от Дубай и наема кола. В България Тарант обикаля исторически обекти.

``
реклама

Само пред NOVA се съгласи да приказва хотелиер, при който мъжът е отседнал при обиколката си в региона на Плевен.

„ Отворих му паспорта. Освен името му, имаше и някаква виза от Пакистан, горе пишеше ислям ”, споделя Йордан Качармазов, притежател на къща за посетители.

Така той запомнил госта си Брентън Тарант. Настанил се в къщата му на 10 ноември 2018 година „ Беше малко леден и запазен. Човекът си е от Австралия и тъй като не съм имал човек от Австралия ми беше забавен да го видя какъв е. Беше естествен човек, като всеки ”, споделя още Йордан.

Тарант отседнал в къщата за посетители за една нощ. Платил през интернет приложение. „ Срещнахме се тук, обясних му къде е, какви са пространствата. С една чанта го посрещнах и с една чанта си отпътува ”, споделя още Качармазов.

До Плевен Тарант стига с кола, която наема от компания на летището в столицата. По информация на чиновник на компанията за отдаване на коли австралиецът платил за потребление на транспортното средство за към седмица.

Службите са безапелационни, че място за терзание няма. „ Посещавал е исторически обекти. Пак споделям - няма никакви данни за осъществяване на активност, обвързвана с тероризъм на територията на страната ни ”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

У нас, с изключение на София и Плевен, Тарант посетил и Габрово, Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Асеновград, Бачково, Банско, Благоевград, Перник.

„ Няма данни да се е срещал с някого. Сега се ревизират местата, където е преспивал. Продължава работата, въпреки всичко е бил една седмица, да може да проверим дали се в срещал с български или с непознати жители на територията на страната ”, сподели още Иванов.

Сигурно е, че с изключение на в Плевен, австралиецът е пренощувал и в София. Преди да отлети за Букурещ Брентън Тарант, отсяда в столичен хотел, който се намира на метри от постройката на ГДБОП. Какво е правил в румънската столица към момента не е ясно. Но оттова още веднъж наема кола и отпътува за Унгария.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР