Екатерина Александрова хвърли голямата бомба на турнира в Маями, отстранявайки

...
Екатерина Александрова хвърли голямата бомба на турнира в Маями, отстранявайки
Коментари Харесай

След триумфа над Швьонтек: Александрова записа още една топ 5 победа и е на 1/2-финал в Маями!

Екатерина Александрова хвърли огромната " бомба " на шампионата в Маями, отстранявайки международната номер едно и някогашна шампионка Ига Швьонтек. Това беше първа победа на рускинята над лидерка в международната класация, само че тази нощ тя още веднъж сподели, че доста добре знае по какъв начин се побеждават най-големите имена в спорта и надигра локалната фаворитка Джесика Пегула с 3:6 6:4 6:4, класирайки се за дебютния си полуфинал във Флорида, където я чака конфликт с последната вяра за купа на домакините, а точно Даниел Колинс. Успехът на 14-ата поставена ѝ лиши тъкмо 2 часа игрово време на корта и по този начин тя към този момент може да се похвали с три извоювани срещи с представителки на топ 5 от началото на сегашния сезон, което е самобитен връх по този индикатор.

Двубоят стартира изцяло равнстойно и всяка една от двете печелеше с лекост своите подавания. Александрова очевидно се опитваше да резервира същото равнище на експанзия от мача си с топ поставената, само че през днешния ден нещата не се получаваха със същата лекост за нея и нейните непредизвикани неточности непрестанно се увеличаваха, което разреши на международната номер пет да осъществя два следващи брейка и да се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Рускинята по никакъв метод обаче не забави темпото във втория сет и последователно уинърите замениха неточностите, а Пегула можеше само да се надява бурята да отмине. Подобно нещо надалеч не се случи и самата американка трябваше на два пъти да изгуби своя сервис, като въпреки да върна единия от пробивите си закъснение, то тя не откри сили за някакъв по-сериозен поврат и победителката щеше да бъде избрана в трета решителна част.

Александрова продължи да е по-добрата тенисистка на корта и закономерно се откъсна с пробив напред за 3:2, единствено че след това сама си усложни задачата, допускайки две следващи двойни неточности и по-високоранкираната тенисистка изравни резултата. Все отново смелите дейности на 14-ата сложена бяха възнаградени и тя още веднъж отмъкна подаването на съперничката си, с цел да вземе задатък от 5:4 и този път не позволи спадове до приключването на дуела.

The dream run continues ✨

Ekaterina Alexandrova defeats Pegula 3-6 6-4 6-4 for her maiden Miami semifinal!
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР