ЕК обяви, че обсъжда с България въвеждането на такса за

...
ЕК обяви, че обсъжда с България въвеждането на такса за
Коментари Харесай

EК обсъжда с България таксата за транзит на руски газ

Европейска комисия разгласи, че разисква с България въвеждането на такса за пренос на съветски газ, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Оценяваме и обсъждаме с българските управляващи въвеждането неотдавна на тази мярка. Санкциите на Европейски Съюз против Русия се дефинират, утвърждават и преразглеждат на европейско ниво, съобщи представител на комисията на конференция в отговор на въпрос.

“Това е по този начин от началото на съветското нахлуване против Украйна. Европейски Съюз би трябвало да остане обединен в поддръжката си за Украйна ”, добави представителят.

 13 милиарда Снимка: Европейски Съюз

Относно известията, че Европейска комисия проверява съглашението сред България и турското сдружение “Боташ ”, представителят удостовери. 

“Можем да потвърдим, че изпратихме искане за даване на информация, сподели той. Комисията следи доста деликатно този въпрос и е в контакт със съответните управляващи и организации. Нашата цел е да следим за спазването на европейските правила за пазара на сила. В случай на признаци за отклонения, в това число за нарушение на европейските антитръстови правила, няма да се поколебаем да вземем съответните ограничения, добави той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР