ЕК иска да насочи печалбите от руски активи към украинската

...
ЕК иска да насочи

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

FT: ЕК иска да насочи печалбите от руски активи към украинската отбранителна индустрия

Европейска комисия желае да насочи облагите от съветски активи към украинската отбранителна промишленост. Европейската комисия (ЕК) има намерение да употребява бъдещите облаги от реинвестирането на замразени активи на Руската федерация „ в украинската отбранителна промишленост “. Това оповестява вестник „ Файненшъл таймс “, който се срещна с проектодокумента на Европейска комисия, който Брюксел ще показа за разглеждане от страните членки на общността.

Според изданието Европейска комисия „ се съгласи да разпредели облагите от интернационалния уебсайт Euroclear в Белгия и възнамерява да ги конфискува в бъдеще за Украйна, само че единствено тези, които ще бъдат получени след средата на февруари, когато разпоредбите влязоха в действие “.

Euroclear отхвърли коментар. Европейската комисия и белгийското държавно управление не дадоха отговор на претенции за коментар.

Според прогнозите на Euroclear облагата от реинвестирането на замразени активи на Руската федерация в размер на 191 милиарда евро тази година може да бъде сравнима с предходната година. Компанията получи 4,4 милиарда евро през 2023 година, което е повече от пет пъти повече от същия приход, получен от уеб страницата през миналата година.

В същото време Euroclear разгласи желанието си да се отбрани против всички правосъдни каузи, свързани със наказания, вероятността от които може да бъде значително отрицателна за компанията.

Европейски Съюз, Канада, Съединени американски щати и Япония замразиха активи на Русия в размер на към $300 милиарда От тях към $5-6 милиарда се намират в Съединени американски щати, като множеството от тях са в Европейския съюз, в това число на интернационалните Платформа Euroclear. Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков предизвести, че Москва ще предприеме ограничения, в това число огледални, в случай че западните закани за конфискация на съветски активи бъдат осъществени. Председателят на Банката на Русия Елвира Набиулина акцентира, че конфискацията и замразяването на съветски активи от Запада ще „ има, като казус, отрицателни последствия за развиването на международната финансова система като цяло “.

 Източник – Financial Times./Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР