ЕК дава още 35 500 безплатни карти за пътуване с

...
ЕК дава още 35 500 безплатни карти за пътуване с
Коментари Харесай

Раздават безплатни карти за влак на младежите да обикалят в ЕС

ЕК дава още 35 500 безвъзмездни карти за пътешестване с трен на младежи. Комисията разгласява нова покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, с помощта на която хиляди младежи още веднъж ще пътуват гратис с трен в цяла Европа.

Пролетният кръг за кандидатстване стартира през днешния ден и ще завърши на 30 април, оповестяват от пресцентър на институцията, съобщи " ".

На родените сред 1 юли 2005 година и 30 юни 2006 година се оферират общо 35 500 безвъзмездни железопътни карти, с цел да опознаят многообразието на Европа.

Младежите би трябвало да вземат участие във викторина с пет въпроса за Европейски Съюз и един спомагателен въпрос

на Европейския юношески портал. Успешните претенденти ще получат карта за пътешестване в Европа до 30 дни в интервала сред 1 юли 2024 година и 30 септември 2025 година

Поканата е отворена за претенденти от Европейски Съюз и страни, асоциирани към програмата „ Еразъм + “, в това число Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция.

Притежателите на карти могат да възнамеряват свои лични направления

или да бъдат въодушевени от съществуващите. Например те могат да открият маршрут, стартиран предходната година, който е концентриран върху градовете и местата, които вършат Европейския съюз „ красиво, стабилно и приобщаващо “ в сходство с правилата на Новия европейски Баухаус.

Участниците могат също по този начин да се възползват от културния маршрут DiscoverEU

самодейност на Европейската година на младежта (2022 г.) Тя съчетава разнообразни културни дестинации, в това число архитектура, музика, спектакъл, мода и дизайн. Младежите могат да посетят европейските столици на културата, включени в листата на международното завещание на ЮНЕСКО. Освен това могат да посетят и обектите със Знак за европейско завещание или местата носители на премията „ Достъпен град “, осведомят от Европейската комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР