Ежедневните скандали заглушават най-важния въпрос за мнозинството българи: скокът на

...
Ежедневните скандали заглушават най-важния въпрос за мнозинството българи: скокът на
Коментари Харесай

Нинова в Оборище - София: Първата ни работа в новото НС са цените и доходите

„ Ежедневните кавги заглушават най-важния въпрос за болшинството българи: скокът на цените, най-много на храните. Поне от една година настоявам, че има далавера, и че страната би трябвало да се намеси. Когато го казахме за пръв път, всички скочиха, че нямало определение за далавера. Само че хората не купуват определение, а мляко, яйца, месо, самун и сирене на безбожни цени.
Първата ни работа в новото Народно събрание ще е това: закон за контролиране на цените. В момента събираме европейския опит от Испания, Гърция, Унгария и Португалия, които вкараха таван на цени на разнообразни артикули и Франция, която се приготвя за подобен. Анализите демонстрират, че в Гърция и Испания инфлацията пада до 6-7%. Нито една стока не е изчезнала от рафтовете. Значи тези ограничения работят.
Успоредно с това в новото заседание ще работим за повишение на приходите. Както видяхте, нарастването на майчинство, детски, минимална заплата за работещите небогати и пенсиите, което Българска социалистическа партия направи, не банкрутира страната. Напротив: годината завърши с недостиг под 3%. Времето сподели, че и за това сме прави. “

 

Това съобщи Нинова на конференцията на столичния регион Оборище, София. На нея тя регистрира свършеното от депутатите и министрите на Българска социалистическа партия и очерта хоризонта за идните избори.
Делегатите приветстваха решението с кого да се вършат съюзи след изборите да се вземе на вътрешнопартиен референдум. " Смятам, че по този начин е най-демократично и заслужено. Вие, членовете сте партията, а не тяснопартийното управление. По такива основни въпроси за бъдещето на Българска социалистическа партия и на България би трябвало да взема решение цялата партия ", заключи Нинова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР