Ежедневните протести в България достигнаха най-голяма численост досега на 29

...
Ежедневните протести в България достигнаха най-голяма численост досега на 29
Коментари Харесай

Корупционните скандали на правителството и протестът намериха място в още едно чуждо издание

Ежедневните митинги в България доближиха най-голяма бройка до момента на 29 юли, като протестиращите не престават натиска върху държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев да подадат оставка. Така стартира обява в уеб страницата Intellinews.
„ На 21-ия ден на протеститеа София от обяд, а неофициалните им уредници приканиха хора от други градове да се причислят.
Част от протестиращите взеха решение да основат палатков лагер, блокирайки обилни елементи от центъра на София, с вярата това да принуди Борисов и Гешев най-сетне да подадат оставка.
„ Инцидентът наоколо до лятната вила на политика Ахмед Доган, почетен ръководител на Движението за права и свободи (ДПС), удостовери съмненията измежду доста българи, че Борисов е политически подвластен от Доган и Движение за права и свободи, макар че партията официално е в съпротива.
, откакто водачът на Движение за права и свободи намерено призна, че стои зад всички огромни политически назначения в страната “, сочи обявата.
Нахлуването в президентските офиси е оценено като нахлуване над президентската институция и доказателство за зависимостта на Гешев от Движение за права и свободи.
Нещо повече,Това обаче не накара митингите да отшумят и макар преструктурирането На фона на натиска върху Борисов, на 29 юли анонимно на локалните медии бе изпратен нов аудиофайл с гласа на премиера.
В аудиото мъжът беседва с някой, към който се обръща като Томислав - който се счита за вицепремиера Томислав Дончев - употребява вулгарни и обидни думи против Радев и против хора, протестиращи поради планувано повишаване на цената на дребно на горивата през 2018 година. Между обидните прилагателни към президента са и „ тъп водач ” (Радев е някогашен пълководец на военновъздушните сили). Той също по този начин назовава протестиращите " простаци ".
„ Въпреки че записът не съдържа информация за възможна корупция или корист с власт, като предходни изтекли записи, той удостоверява мнението на доста българи за Борисов като невъзпитан човек “, разяснява изданието и цитира известният български карикатурист Христо Комарницки.
„ Гледах и слушах свястно говорещите хора на митинга. Борисов, този цялостен социопат, към този момент си е отишъл, само че към момента не го знае “.
Холандски карикатурист разгласява в Twitter фотография на тиква, носеща шапка, обобщаваща повода за митингите в България: Борисов е наименуван Тиква (метафора за нелепостта му), а Гешев е наименуван Каскета поради желанията си да носи този тип шапки на всеки обществен мотив. И Тиквата, и Каскета в карикатурата са етикетирани като корумпирани.
И както всички коментиращи събитията в България международни медии, публикацията също приключва обстоятелството, че най-корумпираната членка на Европейски Съюз от години е подложена на критика, че не е постигнала прогрес в битката против корупцията на най-високо равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР