Ехограф за Второ детско отделение е поредната медицинска апаратура, дарена

...
Ехограф за Второ детско отделение е поредната медицинска апаратура, дарена
Коментари Харесай

Бургаски депутат дари ехограф на Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас

Ехограф за Второ детско поделение е следващата здравна инсталация, дарена от акцията " Повече здраве за Бургас ". Това е самодейност на Константин Бачийски, който до неотдавна беше общински консултант в Общински съвет – Бургас, а сега е депутат от " Продължаваме промяната ". За покупка на здравна инсталация той даряваше цялата си заплата като общински консултант, а бургазлии гласоподаваха и решаваха каква инсталация да бъде купена и за кое лечебно заведение.

Инициативата е резултат от убеждението на Константин Бачийски, че работата в интерес на обществото е идея, а не източник на приходи, заплатите на съветниците се образуват от налозите на бургазлии и е редно още веднъж да се върнат при тях.

Сега гласувалите в самодейността избраха да бъде платен преносим ехограф за потребностите на Второ детско поделение на УМБАЛ Бургас, в което се лекуват деца сред 2 и 18-годишна възраст. " Това е следващото подаяние, което господин Бачийски прави на нашата болница, той постоянно се интересува от какво имаме нужда. Благодаря му за поддръжката, тя е доста значима за нас ", разяснява шефът на УМБАЛ Бургас доктор Бойко Миразчийски.

Ехографът бе признат от началника на Второ детско поделение доктор Хрипсиме Каспарян. Той към този момент е конфигуриран и може да бъде употребен.

От първото издание на акцията " Повече здраве за Бургас " бе дарен съвременен кувьоз за Отделението по неонатология, в който и през днешния ден се лекуват недоносени бебета.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР