Египетският художник Ибрахим Билал, жител на Ал Бухаир, пресъздава историята

...
Египетският художник Ибрахим Билал, жител на Ал Бухаир, пресъздава историята
Коментари Харесай

Египетски художник вае историята на страната си върху върхове на моливи

Египетският художник Ибрахим Билал , гражданин на Ал Бухаир, пресъздава историята на страната си върху графитените върхове на моливи.
Билал основава забавни произведения, като изрязва разнообразни форми и фигури върху графитите на върха на елементарен молив.

" Винаги съм се интересувала от изкуство, още от дете. Рисувах в свободното си време, до момента в който приключих университета, само че не бях професионален художник ", спомня си Билал.

Казва, че не е получил особено обучение в региона на изкуството, а просто е следял творбите на създатели в обществените мрежи и е гледал видеоклипове.

" Работя като художник от към три години. Завършил съм право и се предполагаше, че ще стана юрист, само че когато приключих, разбрах, че не мога да се занимавам с тази специалност. Реших да се насоча към изкуството, за което мечтаех още от детството си ", споделя Билал.

Според него преди три години той видял тайвански художник, който пресъздал фигура върху графитени връх на молив.

" Като се има поради изтънчеността на това изкуство, първоначално си мислех, че е невероятно да се направи нещо сходно. Въпреки многократните неуспехи продължих да работя настойчиво и най-после съумях ", споделя художникът.

Той сподели, че му лишава към 20-30 часа, с цел да направи една фигура.

" Смятам, че изкуството е средство за себеизразяване. Всички форми на изкуство имат стойност сами по себе си. Изкуството единствено по себе си има прекомерно огромна стойност, с цел да се мери в парични стойности ", споделя Билал.

Художникът споделя, че има за цел да притегли интернационално внимание върху творчеството на модерни египетски художници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР