Египет призова в четвъртък за предоставяне на хуманитарна помощ на

...
Египет призова в четвъртък за предоставяне на хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

Египет улеснява доставката на помощи за ивицата Газа

Египет прикани в четвъртък за даване на филантропична помощ на цивилните палестинци в линията Газа и сподели, че насочва интернационалните полети с помощи към летище Ал Ариш покрай границата с анклава , предава Ройтерс.

контролно-пропусквателен пункт Рафах сред Синай и линията Газа остава отворен, се споделя в изказване на външното министерство, като се прибавя, че Египет е изискал от Израел да заобикаля офанзивите против палестинската страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт след удари, които са попречили на естественото му действие.

Мащабните бомбардировки от Израел и провокира паника в Египет, който граничи с южната част на палестинския анклав и управлява главната изходна точка за 2,3 милиона поданици, живеещи там.
 Цивилното население на Газа не може да избяга, даже през Египет
Цивилното население на Газа не може да избяга, даже през Египет

Границата с Египет не е изцяло затворена, само че не се позволяват повече от 400 души дневно

Движението на регистрирани пасажери през Рафа, което е обект на непоколебим надзор, беше прекратено, откакто израелските бомбардировки удариха палестинската страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт по-рано тази седмица.

Египет, основен медиатор сред Израел и палестинците по време на интервали на вълнения в Газа, съобщи, че се пробва да улесни доставката на помощ, само че че обстановката в анклава е попречила на тези проекти.

Египет също алармира, че.

" От самото начало наблегнахме на продължаващото действие на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах за даване на филантропична помощ и Граничен контролно-пропусквателен пункт ще остане отворен, до момента в който не отговорим на незабавните филантропични потребности на линията Газа ", сподели египетският външен министър Самех Шукри на конференция с литовския си сътрудник.

В телефонен диалог с английския министър председател Риши Сунак в четвъртък, египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси акцентира нуждата да се подсигуряват филантропични действия и помощ за палестинците в Газа, се споделя в изказване на кабинета на Сиси.

Сиси също по този начин осведоми Сунак за " продължаващите старания на Египет да упорства за блян към успокоение и оптималната въздържаност, с цел да се предотврати плъзгането на региона към кръвопролития, чиято цена ще бъде платена от повече почтени хора и чиито последствия ще обзет целия район ", изказването споделих.

Израел, който нанася ответни удари след неочакваното навлизане на въоръжени бойци на " Хамас " в Израел, съобщи в четвъртък, че, до момента в който не бъдат освободени всички заложници, взети от " Хамас ".
 Кайро търси способи за оказване на помощ на популацията в Газа
Кайро търси способи за оказване на помощ на популацията в Газа

Съединени американски щати се пробва да изведе американските жители от линията Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР