Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма,

...
Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма,
Коментари Харесай

Президентът: Египет е нашият най-голям търговско-икономически партньор за региона на Близкия изток и цяла Африка

" Египет има основна роля в района в битката против тероризма, проведената престъпност, радикалния ислям и незаконната миграция. Затова съдействието с Египет е значимо за нашата национална и европейска сигурност “. Това съобщи пред публицисти в Кайро президентът Румен Радев, който дойде на публично посещаване в Арабска република Египет.

 

„ Египет е и най-големият наш търговско-икономически сътрудник за района на Близкия изток и цяла Африка. Стокообменът към този момент надвиши един милиард $, само че има още по-голям капацитет за развиване, по тази причина с мен повеждам внушителна бизнес делегация във значими области от съвместен интерес “, уточни Румен Радев и добави, че разговорът и взаимното доверие на високо политическо равнище са доста значимо изискване този капацитет да се развива.

 

Президентът добави, че се чакат редица съглашения сред представителите на бизнеса от двете страни. „ Тези дни са доста значими, програмата е наситена, има и бизнес конгрес. Очаквам в действителност положителни покупко-продажби “, акцентира президентът.

 

В отговор на журналистически въпрос за подадените две оставки на представители на изпълнителната власт президентът Радев съобщи, че не е пристигнал в Египет, с цел да разяснява жилищата на Цветан Цветанов. „ Моята позиция постоянно е била кардинална. Преди два месеца по време на моя годишен доклад доста ясно заявих, че партиите, които желаят да видят себе си на бъдещия политически небосвод, би трябвало сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни фрагменти с управнически упоритости, а не да чакат да гърмят кавги и да ги гасят с оставки “, безапелационен беше президентът Радев и добави, че това се отнася за всички партии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР