Египет депортира германски гражданин от египетски произход, който задържа на

...
Египет депортира германски гражданин от египетски произход, който задържа на
Коментари Харесай

Египет депортира германски граждани заради подозрения за тероризъм

Египет депортира немски жител от египетски генезис, който задържа на летището в Кайро предишния месец по съмнение в скрит план за тероризъм, оповестяват управляващите, представени от The Times of Israel.
23-годишният гражданин на Гьотинген Махмуд Абдел Азиз е репатриран с ранен утринен полет до Франкфурт в съгласуваност с немското посолство, откакто е бил разпитан от полицията. Той бе арестуван на 27 декември.
Служители по сигурността настояват, че разпитите разкриват, че той има вяра в екстремистката идеология на " Ислямска страна ".
Друг арестуван немски жител, 18-годишният Иса Ел Сабах от Гисен, към момента е в ареста. Той е спрян на летище Луксор на 17 декември и управляващите също го упрекват, че поддържа идеологията на ислямистите, която пази тероризма.
Кристофър Бургър, представител на външното министерство, разяснява пред кореспонденти в Берлин, че египетските управляващи са удостоверили, че Ел Сабах е арестуван, само че немското посолство към момента не е получило консулски достъп до него. " Всичко, което получихме от управляващите, е потвърждението, че той е арестуван ", сподели той.
Германските медии оповестяват, че и двамата млади мъже са пътували с желание да посетят родственици, баба и дядо. Върховната прокуратура за държавна сигурност в Египет води следствие за мъжете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР