Ефективността на съществуващите ваксини срещу COVID-19 намалява заради разпространението на

...
Ефективността на съществуващите ваксини срещу COVID-19 намалява заради разпространението на
Коментари Харесай

Делта вариантът намалявал ефикасността на ваксините срещу COVID-19

Ефективността на съществуващите ваксини против COVID-19 понижава поради разпространяването на " Делта " разновидността на ковид. Това написа " Блумбърг ", базирайки се на изследване на английски учени.

Според резултатите от изследването, в което са взели участие към 98 хиляди души в цяла Англия в интервала от 24 юни до 12 юли, е открито, че процентът на успеваемост на имунизациите против зараза с коронавирусна зараза е намалял до 49%, а този индикатор е бил 64% месец по-рано.

Освен това английските учени също по този начин са открили, че успеваемостта на препаратите в битката с развиването на признаците на ковид също е спаднала до 59% от 83% месец по-рано.

Както отбелязва " Блумбърг ", учените считат, че може да са нужни нови ваксини за битка с разпространяването на " Делта " разновидността на ковид.

" Делта " разновидността на ковид беше открит за първи път в Индия през октомври предходната година, като постоянно той е именуван индийски вариант. По-рано Индийският институт за медицински проучвания съобщаваше, че този вид на вируса е кадърен да болести хората, даже откакто те са били имунизирани с имунизациите Covaxin и Covishield, употребявани в Индия.

Вариантът " Делта + " на този вариант се счита за още по-заразен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР