Едва сдържаха сълзите си фенове на пловдивския Ботев, а някои

...
Едва сдържаха сълзите си фенове на пловдивския Ботев, а някои
Коментари Харесай

Фенове на Ботев плачат за прегазения Тоско: Убиха най-хубавото ни момче!

Едва сдържаха сълзите си почитатели на пловдивския " Ботев ", а някои не можеха и да приказват от тъга, унищожени от гибелта на 28-годишният Тоско Бозаджийски. Той почина в Солун, прегазен от лек автомобил на 5 януари.

" Това беше най-хубавото ни момче. Убиха го. Трагедията е огромна ", съобщи Радослав Кошински, началник на последователите на " канарчетата ". И други почитатели не криеха покрусата си от случилото се.

" Отиде на мач в една мирна и цивилизована страна, в този момент ще го върнат в ковчег ", разясниха пред паметника на Христо Ботев в Пловдив ентусиасти. Всички повтаряха едно: " Загубихме най-свястното момче ".

Бозаджийски е приключил право в Пловдивския университет. Родителите му също са адвокати. Той е от най-активните последователи на " Ботев " и е измежду уредниците на всички прояви на почитател клуба. " Тоско беше измежду водачите на протестното шествие под тепетата за топене на градежа на стадиона ", обясниха негови другари.Юноши на

Във съдбовния ден Бозаджийски е бил на кафе на крайбрежния солунски бул. покрай " Мегаро музики " - фамозната концертна зала в Солун дружно с няколко ботевисти. Предишният ден с група от 20-ина ентусиасти подкрепяли побратимения " Арис " в локалното дерби против ПАОК. Останали на идващия ден за баскетболния мач сред едноименните тимове. Докато чакали началото на срещата, решили да седнат в кафене на едно от емблематичните места във втория град на Гърция.

" Носели са отличителни знаци на " Арис ". Вероятно затова са привлекли вниманието на ентусиасти от ПАОК, които са нападнали компанията с ножове и тръби ", описаха почитатели на канарчетата.

Настанало същинско меле, в което двама потърпевши от хладно оръжие, Тоско също бил наръган. Тръгнал да бяга, с цел да се избави от ултрасите и в същото време го прегазила инцидентна кола. Шофьорът избягал, само че е хванат на идващия ден. Според гръцки медии арестувани са двама мъже на 24 и 26 година, както и жена, която обаче нямала връзка със конфликта. По неофициална информация обаче тя е управлявала автомобила.

" Това си е жив опит за ликвидиране. Предварително са били въоръжение гръцките почитатели. А колата въобще не е спряла и го е блъснала ", разяснява един от видните представители на ботевистите в Пловдив. На формалния уебсайт на " Арис " се появи декларация, която упреква гръцката полиция в безучастие.

Родителите на починалото момче са в Солун, с цел да приберат тялото. Все още не е ясно по кое време ще е погребението. От почитател клуба на " Ботев " оповестиха, че тази вечер в 19 часа ще се съберат пред стадиона, с цел да възпламенят по една свещ и да почетат паметта на Тоско Бозаджийски. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР