Eдва ли има запален по автомобилите човек на планетата, който

...
Eдва ли има запален по автомобилите човек на планетата, който
Коментари Харесай

Нов прочит на култовото плажно бъги, базирано на VW Beetle

Eдва ли има разпален по колите човек на планетата, който да не е чувал за Meyers Manx. Това е прочувствено плажно бъги, основано на емблематичната " костенурка " на Volkswagen, което излиза през далечната 1964 година. То е основано от американеца Брус Манкс, а концепцията му е била да се предлага като киткар и клиентите сами да си го сглобят и по-късно да се забавляват с него по улиците, и плажовете на Калифорния.
 Снимка 584358

Сега същото това паметно бъги се преражда в напълно електрически тип. Новата машина за развлечение носи името Meyers Manx 2.0 Electric и положителната вест е, че ще се създава от същата компания.

За разлика от своя прототип, който употребява скъсена версия на шасито на истинската " костенурка " на Volkswagen, върху която е инсталирано купе от фибростъкло, новата версия на плажното бъги е конструирана към алуминиев монокок и олекотено купе от въглерод. Не са известни огромна част от техническите елементи, само че под ретро стилистиката се крие избор от две акумулатори - с 20 и 40 кВч потенциал. В взаимозависимост от размера на батерията, бъгито ще тежи сред 650 и 750 кг, което е обнадеждаващо с оглед проходимостта му в мек пясък и тиня.
 Снимка 584357

Макар че публична информация няма, от фотосите на прототипа можем да заключим, че електрическото задвижване е ситуирано на задния мост, а батериите са под купето и пред предния мост, с цел да се подсигурява положително систематизиране на тежестта. А по отношение на оптималния пробег, съгласно информацията Meyers Manx 2.0 Electric ще може да измине 240 и 480 км надлежно с дребната и огромната батерия.

Новото плажно бъги е оборудвано с два електромотора, като всеки от тях задвижва по едно от задните колела. В известието на компанията не се споделя какъв брой е мощността на модела с дребната батерия, само че версията с огромна батерия ще развива 202 к.с. и 325 Нм оптимален въртящ миг, което е впечатляващо за толкоз леко транспортно средство. Всичко това е задоволително за постигането на ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4.6 секунди.
 Снимка 584354

Както подхожда и на стилистиката му, Meyers Manx 2.0 ще бъде кадърен и отвън пътя, или най-малко по този начин дава обещание формалната информация. В нея се загатва за без значение предно и задно окачване, както и значителен ход на амортисьорите, както и огромни офроуд гуми с бездънен грайфер. Спирачките са дискови и на четирите колела.
 Снимка 584359

Интересното е, че от компанията производител желаят новото бъги да може да се кара по публичната пътна мрежа, макар че няма порти. От Meyers Manx имат намерение да се възползват от американското законодателство, което разрешава на производителите на коли в тираж по-малък от 325 бройки годишно, да не дават отговор на краш тест стандартите, както и на други скъпи регулации, които са наложителни за останалите компании.
 Снимка 584356

Големият въпрос, на който към момента нямаме отговор, е какъв брой ще коства всичко това. Американците признават, че още не са измислили цена на плажната играчка за възрастни, само че пък към този момент одобряват поръчки за нея. Друг забавен факт е, че през 2023 година 50 от изявилите предпочитание да закупят бъгито ще вземат участие в специфична бета стратегия, която има за цел да ревизира потребителските настройки и качествата на бъгито.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР