Едва ли има някой от нас, който не би признал,

...
Едва ли има някой от нас, който не би признал,
Коментари Харесай

Пухкав ябълков сладкиш със сметана

Едва ли има някой от нас, който не би признал, че домашно приготвените сладкиши са доста по-вкусни от всеки един купешки десерт. Ето за какво, когато имаме достатъчо свободно време, избираме да си приготвим нещо вкусно вкъщи, а не да си купуваме неща от магазина, които в множеството случаи са остарели, сухи и безвкусни. И по тази причина през днешния ден сме решили да ви представим един доста апетитен бухнал ябълков сладкиш, който се подготвя супер елементарно и не изисиква нито доста време, нито доста артикули или пък кулинарни умения.

Необходими са ни следните артикули:
✔️ 250 грама краве масло,
✔️ 300 грама пшенично брашно,
✔️ 1 чаена чаша бяла, кристална захар,
✔️ 1 чаена лъжичка бакпулвер,
✔️ 1/2 чаена лъжичка сода за самун,
✔️ 4 яйца,
✔️  150 грама кисело мляко,
✔️ една ванилия,
✔️ 200 грама заквасена сметана,
✔️ 2 ябълки.

Начин на подготвяне: Първо загряваме фурната на 100 и осемдесет градуса. Приготвяме форма за печене и я намазняваме с растителна лой. В дълбока купа смесваме маслото, което сме оставили известно време на стайна температура, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, содата за самун, киселото мляко и ванилията. Разбиваме добре благодарение на миксер.

След това измиваме ябълките, почистваме ги и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме ги към получената яйчена примес и разбъркваме. Изсипваме всичко в намазнената тава за печене и я слагаме във фурната. Печем за към четирдесет и пет – петдесет минути. Когато е подготвен го изваждаме, изчакваме го да изстине, обръщаме го и го поръсваме с пудра захар.

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР