Едва ли една домакиня иска да вижда в кухнята си

...
Едва ли една домакиня иска да вижда в кухнята си
Коментари Харесай

11 начина как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си

Едва ли една стопанка желае да вижда в кухнята си цялостен хаос. Хубаво е всичко да бъде подредено, с цел да може процесът на готвене и всичко обвързвано с престоя в кухнята да бъде колкото се може по-удобен. Както при всеки план за организация на дома, постоянно започвайте с понижаване на броя на нещата, които фактически употребявате.

Ако не сте сигурни дали да се отървете от даден предмет в кухнята или апарат, пробвайте метода на кутията. Поставете го в кутия и го съхранявайте на видно място. Ако след месец или два имате потребност от уреда, запазете го. Ако в никакъв случай не се сещате за него, тогава евентуално е време да го подарите, рециклирате или продадете. Едно такова привидно просто деяние може да ви помогне да създадете доста по-голям ред в кухнята си.

 5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

 5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

Ето и още препоръки за това по какъв начин да употребявате по-ефективно пространството в кухнята си:

Окачване на отворени лавици

Вземете си записка от грешките, които сте правили в кухнята си в предишното. Дори говорете за това с майка си. Преди години уредите са били доста по-обемисти и не са могли да се прибират в шкафовете. Сега може да измислите даже долап с рафт за предпазване от тавана. Пълна със комбинация от стъклени съдове, кухненски такъми и украшения, тази многостепенна система от лавици освобождава място на плота. Така ще можете да употребявате доста по-практично кухнята си.

Използвайте органайзер за чекмеджета с щифтове

Персонализирайте органайзер за чекмеджета с щифтове, с цел да пасне на вашите съдове, купи и чинии – превъзходен метод да се уверите, че всичко ще остане на мястото си и няма да се счупи.

 кухнята си 11 метода по какъв начин да употребявате по-ефективно пространството в кухнята си

Окачете магнитна подложка за ножове

Ако имате впечатляваща сбирка ножове, за какво да не я превърнете в фон? Окачете магнитна лента и изложете ножовете си на показ тъкмо над кухненския ви плот. Така ще придадете доста по-луксозен тип а кухнята си, а също така ще освободите място в някой долап, където да се постави нещо по-обемисто. Също по този начин ножовете ще са ви на една ръка разстояние, до момента в който готвите.

Затъмнете транспарантните шкафове

Може да имате желание да имате добре проведени шкафове, само че това не постоянно е действителност. В подобен случай сложете фолио на забележимите витрини, които ви тормозят, че излагат на показ това, което е вътре. Така повече няма да се тревожите, че кухненските ви такъми са непрекъснато на показ.

Поставете стъклените съдове на видно място

За никого не е загадка, че стъклените произведения могат да се употребяват двойно като фон, тъй че те евентуално са най-подходящи за шкафове със стъклени малки врати. Във всеки един дом има задоволително такива съдове, тъй че покажете ги в кухнята си.

Откажете се от купичките за артикули на плота

Поставете надълбоко чекмедже, цялостно с преносими кошници. Ако ги употребявате за подбиране на продуктите, които не се нуждаят от изстудяване, в никакъв случай повече няма да губите скъпо място на плота за купа с плодове или зеленчуци.

 кухнята си 11 метода по какъв начин да употребявате по-ефективно пространството в кухнята си

Помислете за стойки за тенджери на стените или в килера

Стелажите за тенджери са чудесни за окачване на тенджери и тигани, които не могат да се поберат в чекмеджетата или фурната. Използвайте стелажите, с цел да ги окачите на празно място на стената или в килера, където те ще бъдат скрити, само че сигурни за намиране. Така ще освободите място в кухнята си, тъй като тези съдове несъмнено са много огромни.

Добавяне на ъглови лавици в дребна кухня

Запълнете този празен ъгъл с функционални акценти. Много елементарно можете да модернизирате кухнята си с лавици от регенерирано дърво – съвършени за фермерски жанр. Може несъмнено да го извършите с всевъзможен материал, според от това какво имате в кухнята си.

Прикрепете към стените стелаж за подправки

Дръжте подправките надалеч от пространството на плота си с добре проведен стелаж за подправки. Прикрепете стелажа към една част от стената на кухнята си или използвайте провесен стелаж на вратата на килера си.

Съхранявайте тенджерите и тиганите в плъзгащи се лавици

Ако не можете да поберете тенджерите и тиганите в общоприетия си долап, помислете за инсталиране на система от ъглови плъзгащи се шкафове. Тя ще се отваря и затваря елементарно, като в същото време ще направи съдовете ви налични.

Поставяне на издърпващ се долап

Издърпващите се шкафове са остроумен метод да поддържате организацията в кухнята си. Те ви разрешават да вземате предмети от двете страни, а също така ви обезпечават елементарен достъп до скритото в задната част.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР