Едва ли е изненада, че в Русия, където на правна

...
Едва ли е изненада, че в Русия, където на правна
Коментари Харесай

Трудната раздяла на чуждестранния бизнес с Русия

Едва ли е изненада, че в Русия, където на правна отбрана се радва само държавната благосъстоятелност, праавилата за евакуиране на западните компании непрекъсното се усложняват и освен това, „ става все по-трудно да ги разберем ”, показват добре осведомени източници на Reuters.

Първо, цената на западните предприятия, оповестени за продажба, се прави оценка от консултанти, назначени от съветските управляващи и нормално оценката им стига до към половината от действителната стойност на активите. Освен това, Русия изисква минимум 10% от получената сума да бъдат преведени в държавния бюджет.

Но и това не е всичко: с цел да завършват договорката, съветските управляващи изискват и спомагателни отстъпки. Пред Reuters съветското министерство на финансите отхвърли да слага такива условия, само че изясни, че " внася корекции " в процеса на продажба. Според представители на ведомството, " цената може да се промени, в случай че нашата комисия уточни неправилна оценка на пазарната стойност на задграничния бизнес ". Корекция в цената могат да създадат също Министерството на стопанската система...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР