Едва двама от 185 секретари в Софийския районен съд са

...
Едва двама от 185 секретари в Софийския районен съд са
Коментари Харесай

Едва двама са мъжете - съдебни секретари в Софийския районен съд

Едва двама от 185 секретари в Софийския областен съд са мъже. Както и дамите, те записват всяка дума от правосъдното съвещание, а техните протоколи магистратите употребяват при взимане на решенията си.

21 - годишният Денислав Байректаров напълно умишлено е избрал да бъде правосъден секретар в Наказателното поделение на Софийския областен съд.

„ Смятах, че тази специалност ще ми бъде много потребна, имайки поради че изучавам право. Все още е ранен стадият да дефинира като какъв се виждам, само че по-скоро мисля към адвокатството да се насоча ”, споделя Денислав Байректаров, правосъден секретар.

Денислав признава, че с изключение на еуфорията в първите съвещания, е имало и малко боязън. „ Тъй като се сблъскваме с разнообразни хора, с техните ориси и носим малко или доста, протоколирайки правосъдното дело, отговорност към тях ”, показва той.

От съвсем година и половина Милен Владимиров е част от Софийския областен съд.
„ Виждам по какъв начин човешки ориси се разплитат. Виждам по какъв начин животи протичат, по какъв начин се водят делата, по какъв начин се ползват закони. И считам, че е много забавна специалност ”, акцентира Милен Владимиров, правосъден секретар.

И двамата споделят, че конкуренция с дамите няма. „ Всеки миг изисква да даваш всичко от себе си, тъй че да можеш да свършиш оптимално бързо протоколирането. Да можеш оптимално бързо да си свършиш работата. Сроковете са извънредно къси, доста натоварени сме и динамичността е голяма ”, показва Владимиров.

Но наред с професионалните триумфи, работата в съда носи на Милен и още нещо. „ Тук срещнах любовта на живота си. И съм извънредно признателен на Софийски областен съд, тъй като ми дава тласъците да не преставам, да се развъртвам, да бъда все по-добър човек и да обичам от ден на ден и повече ”.

Съдебният секретар не е просто асистент на магистратите, споделят младите мъже. Той е част от комплицирания механизъм на правосъдната система, в която всеки има право да преследва фантазиите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР